Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 163
Datum: 10-12-2001

PERSUITNODIGING: EXPORTBIJEENKOMST IN TEKEN VAN 65 JAAR EVD

Donderdag 13 december heeft de halfjaarlijkse Exportbijeenkomst plaats. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van het 65-jarig bestaan van de EVD, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken dat zich bezighoudt met het bevorderen van de buitenlandse handel en export van het Nederlandse bedrijfsleven.

Het programma van deze bijzondere Exportbijeenkomst is als volgt:

16.30 uur Ontvangst genodigden
17.00 uur Kort filmpje 'Export en EVD'
17.05 uur Opening door directeur EVD Dominique Bauduin
17.15 uur Toespraak staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema
17.30 uur Toespraak voorzitter FME-CWM Arie Kraaijeveld
17.45 uur Muzikaal slotakkoord
18.00 uur Coctail/buffet

De bijeenkomst zal worden bijgewoond door ca. 250 vertegenwoordigers van organisaties van en voor het Nederlandse bedrijfsleven (KvK, werkgeversorganisaties, branche-organisaties, banken en particuliere handelsbevorderaars).
Tijdens de bijeenkomst zal het EVD-jubileumboek overhandigd worden aan de aanwezige (oud)staatssecretarissen van Economische Zaken. Staatssecretaris Ybema zal in zijn toespraak ingaan op de recente handelsontwikkelingen (terugval handel, toekomstperspectieven, vervolg op de Exportbrief, de rol van het MKB).

De bijeenkomst heeft plaats in de Grote Kerk in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich aanmelden bij Paula de Jonge,
tel. 070 - 379 7552 of per e-mail a.t.m.dejonge@minez.nl.