AutoRai

13-12-2001

Bouw Maybach Center of Excellence gestart

DaimlerChrysler is onlangs begonnen met de bouw van het Maybach Center of Excellence op het terrein van haar fabriek in Sindelfingen (D).

In dit exclusieve Center worden de limousines aan de klanten overhandigd en het Maybach-atelier wordt op deze locatie gevestigd. Het nieuwe gebouw, een aanbouw van circa 2.200 m² aan het huidige Mercedes-Benz klantencentrum aldaar, kost circa 10 miljoen en wordt medio zomer 2002 geopend.

Klanten van het merk Maybach die het Center of Excellence niet persoonlijk kunnen bezoeken, biedt DaimlerChrysler de unieke mogelijkheid om door middel van videoconferencing in contact te komen met de medewerkers. Deze toepassing is mogelijk vanuit de toekomstige Maybach sales centers over de hele wereld die in nauwe verbinding staan met de Maybach Manufaktur en het ontwikkelingscentrum. Designers en technici kunnen zo op elk moment persoonlijk bij het individuele keuzeproces van de klanten betrokken worden.

Optimale aandacht voor elke klant en het voldoen aan de wensen, hoe veeleisend ook, hebben bij Maybach absolute prioriteit. Daarom wordt een Maybach niet samengesteld naar aanleiding van het lezen van een brochure en het doornemen van de uitrustinglijst, maar aan de hand van een persoonlijk gesprek tussen de klant en een Maybach consultant.

Het besluit om een Center of Excellence te bouwen in Sindelfingen, was een eenvoudige keuze, aldus Joachim Schmidt, lid van de directie van de Divisie Personenwagens van DaimlerChrysler AG en verantwoordelijk voor sales en marketing van Mercedes-Benz personenwagens en Maybach. Uiteindelijk vindt in Sindelfingen ook de ontwikkeling en productie van Maybach plaats. De nabijheid van het Center of Excellence bij de productieplaats vormt de ideale basis om onze klanten optimaal te kunnen adviseren over hun individuele wensen, eventueel in overleg met de technisch specialisten en designers. Bovendien voldoet dit concept aan de verwachtingen van onze klanten. Navraag heeft ons immers geleerd dat de Maybach-klanten het begeleiden en bekijken van het productieproces van de exclusief door hen samengestelde auto als bijzonder plezierig ervaren.