Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Twee berovers aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 december zijn twee verdachten voor de beroving van een jongen aangehouden.

Rond twee uur in de middag verliet een 14-jarige jongen uit Houten het schoolplein van een school aan de Dieselbaan. Hij zat achter op de fiets van een schoolgenoot. Net buiten het hek van de school werden zij door twee jongens tot stoppen gedwongen. Deze jongens vroegen aan de 14-jarige of hij een telefoon bij zich had en toen hij dat ontkende werd hij bij zijn nek gepakt. Vervolgens werd de 14-jarige door één van de verdachten gefouilleerd, waarbij de verdachte een strippenkaart wegnam. Daarna lieten zij de 14-jarige los en liepen weg.

Aan de hand van de signalementen werden de beide verdachten even later door de politie in de omgeving aangehouden. De beide verdachten, jongens van 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, zijn op het politiebureau ingesloten.

Verlichtingscontroles

HOUTEN / NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 12 december op meerdere locaties verlichtingscontroles gehouden.

Tussen zeven en acht uur in de ochtend werd op de Utrechtseweg in Houten gecontroleerd. Vijftien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden daarvoor bekeurd.

Aan het begin van de avond werd gecontroleerd op de Batauweg en het Parkhout in Nieuwgein. Op het Parkhout werden zes en op de Batauweg tien fietsers bekeurd. Bij geen voor- of achterlicht bedraagt de bekeuring f 30,-. Indien beiden niet werken is dit f 50,-.