Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Aanrijdingen letsel

LEUSDEN- Op woensdagavond vond er omstreeks half twaalf een aanrijding plaats waarbij een 21-jarige automobilist en zijn 22-jarige passagier uit Leusden gewond raakten.
De auto reed over de Langesteeg en kwam vermoedelijk in de berm terecht en botste vervolgens tegen een boom. Omdat de inzittenden niet de autogordel droegen botste ze met hun hoofd tegen de voorruit. Hierdoor raakten de mannen onder andere gewond aan hoofd en nek en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

AMERSFOORT- Op woensdagavond vond er omstreeks kwart voor tien een aanrijding plaats waarbij een 25-jarige man uit Amersfoort gewond raakte.

De Amersfoorter kwam uit de Rijnstraat rijden liet hierbij een op de Noordewierweg rijdende personenauto niet voor gaan. De 25-jarige man botste vervolgens tegen de auto die werd bestuurd door een 21-jarige automobilist uit Amersfoort.

Door deze aanrijding liep de 25-jarige man letsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Beide autos raakten beschadigd en moesten worden weggesleept.

Agressie in het verkeer

WOUDENBERG- Op woensdagavond werd de auto van een 43-jarige automobilist vernield door een nog onbekende man.

De automobilist uit Woudenberg reed met zijn auto over de Schoolstraat. Ter hoogte van een doe het zelf zaak stond een bestelbus stil op de rijbaan. Omdat er geen bestuurder in/bij de auto stond en hij er toch langs wilde claxonneerde de man een keer. Hierop werd echter niet gereageerd en de man claxonneerde nog een aantal keren. Plotseling kwam een man aanlopen en sprak bedreigende taal naar de 43-jarige man. Ook trok de onbekende man aan de ruitenwissers en gooide zijn klomp tegen de voorruit. De Woudenberger reed vervolgens hard achterruit en reed weg.

De 43-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie en deze heeft de zaak in onderzoek.

Overval op bedrijf

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd omstreeks kwart over acht een bedrijf aan de Puntenburgerlaan overvallen.

Omstreeks kwart over acht kwamen twee mannen het bedrijf binnen en bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. De personeelsleden moesten vervolgens een nog onbekend geldbedrag afgeven en de overvallers verlieten vervolgens het bedrijf. De twee medewerkers raakten niet gewond.

De politie heeft de zaak in onderzoek en eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie van Eemland zuid 0900-8844.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag werd er van vijf tot kwart voor zes een snelheidscontrole gehouden op de Voskuilerweg. Er werd hier gecontroleerd met de lasergun en van de 60 voertuigen reden er 3 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 kilometer per uur.