Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.05 uur
Verkeerscontroles

EEMNES- Op woensdagavond werd van half acht tot tien uur een alcoholcontrole gehouden op de Verlegde Laarderweg. In totaal werden 127 bestuurders gecontroleerd. Een 39-jarige automobilist uit Amsterdam bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 0.65 promille. Hij kon met een boete van 410 gulden en een rijverbod van 1 uur het bureau weer verlaten.

BAARN/SOEST- Op woensdagochtend werd een verlichtingscontrole gehouden op de Torenlaan. 14 fietser kregen een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden.Op de Stadhouderslaan kregen 13 fietsers een bekeuring omdat ze zonder goede verlichting reden.

SOEST- Op woensdagochtend werd er verkeerstoezicht gehouden op de Van Weedestraat en De Burgemeester Grothestraat. In totaal kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze ten onrechte op een laad- en losplaats stonden geparkeerd.

Politieauto tegen hek

SOEST- Op donderdagochtend zagen surveillerende politieagenten een auto met hoge snelheid en zonder verlichting rijden over de Eikenlaan.

De achtervolging werd ingezet maar gezien de onverantwoord hoge snelheid raakten de auto uit het zicht van de agenten. Op de van Lenneplaan dook de auto zonder verlichting opeens weer op en de achtervolging werd wederom ingezet. Plotseling veranderde de auto van koers en reed de Henriette Bleakweg in. Doordat de auto zonder verlichting reed hadden de agenten dit te laat in de gaten, stuurde in maar slipten en reden tegen een tuinhekje aan en moesten de achtervolging staken.

Niemand raakte gewond bij deze aanrijding. Het tuinhekje raakte beschadigd.