Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

MIN SZW: Reactie op Ctsv-rapport 'Mazen in het vangnet'

Reactie Hoogervorst op Ctsv-rapport Mazen in het vangnet.

Het Ctsv oordeelt dat de uitvoeringsinstellingen te weinig aandacht hebben voor de uitvoering van de Ziektewet ten behoeve van vangnetgroepen (uitzendkrachten, zieke werklozen). Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is deze mening ook toegedaan en heeft hierover met de Tweede Kamer gesproken tijdens de behandeling van de Wet verbetering poortwachter. Bij die gelegenheid heeft hij aangekondigd dat wordt gewerkt aan verbetering van de uitvoeringspraktijk.
Het UWV zal de uitvoering van het zogeheten vangnet Ziektewet onderbrengen bij één onderdeel. Dit zal de efficiency ten goede komen.
Bovendien worden in het bedrijfsplan van het UWV extra middelen ter beschikking gesteld voor de verzuimbegeleiding van de vangnetgroepen: in 2002 68,2 miljoen gulden.
Het Ctsv constateert dat de uitvoeringsinstellingen een capaciteitsprobleem hebben. De uitvoeringsinstellingen werken al aan het wegwerken van deze problemen. Zo zijn er 40 extra verzuimbegeleiders aangenomen en in opleiding.
Ook heeft het GAK inmiddels projecten opgestart om de uitvoering van de Ziektewet voor uitzendkrachten te verbeteren, waaronder het project Ernst (Effectief reïntegreren nieuwe stijl).

13 dec 01 10:40