Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 december 2001


Verkeersongeval Oegstgeest (D2)
Bij een verkeersongeval op woensdag 12 december omstreeks 15.40 uur raakten drie personenauto's betrokken. Een 27-jarige automobilist uit Warmond reed over de rotonde tussen de Hofdijck en de Laan van Oud Poelgeest komende uit de richting van de Laan van Oud Poelgeest. Voor hem reden twee personenauto's. Een 34-jarige automobiliste uit Leiderdorp remde af voor een fietser. Een 26-jarige automobiliste uit Leiden die daarachter reed remde eveneens. De Warmonder kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen en botste tegen de auto. De automobiliste botste vervolgens op het voertuig van de 34-jarige automobiliste. De Leiderdorpse werd vanwege haar zwangerschap voor controle overgebracht naar het LUMC. De automobiliste uit Leiden werd met nekklachten en een lichte hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Slaapmiddel verloren Alphen aan den Rijn (D3)
Een 38-jarige Alphenaar is op woensdag 12 december tussen 17.00 en 17.30 uur zijn slaapmedicijnen kwijtgeraakt. De man moet het middel Normizon kwijtgeraakt zijn in de omgeving van de Provinciepassage, Europalaan, Flevolandstraat. Het gaat hier om 45 capsules van 10 miligram. De capsules hebben een vorm van een glazenoog en zitten per 10 stuks verpakt in een doordrukstrip. De strips zijn verpakt in een wit/blauw doosje. Inname van de capsules kan onder andere ademhalingsproblemen geven.

Diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn (D3)
In een bedrijf aan de Prinses Margrietlaan is op woensdag 12 december vermoedelijk omstreeks 23.00 uur ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door twee ramen te vernielen en vervolgens de toegangsdeur te openen. Binnen werd een kantoor doorzocht. Weggenomen werd een geldbedrag.

Diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn (D3)
In een bedrijf aan de Dreespassage werd in de vroege ochtend van donderdag 13 december ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een ruit in te gooien. Weggenomen werd een geldbedrag.

Diefstal mobieltje Leiden (D4)
Een 20-jarige man uit Leiden is gisteren, 12 december rond 11.00 uur, in de stationshal van het Centraal Station in Leiden bestolen van zijn mobiele telefoon. De man stond in de stationshal in de telefooncel. Op een gegeven moment werd hij tegen de telefooncel aangedrukt en werd zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak gegritst. De man zag vervolgens twee mannen wegrennen, één in de richting van de uitgang bij het LUMC en één in de richting van de uitgang bij het stationsplein.

Controle vuurwerk Leiden (D4)
Gisteremiddag, 12 december, heeft Politie Hollands Midden gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk aan het Stevenspark, Alexandrine Tinneplein, de Rijndijk, Truus Wijsmullerpad en Anne Frankweg. Het was opvallend stil in de wijk, geen bijzonderheden werden geconstateerd. Gisterenavond, 12 december rond 19.00 uur, op het Magda Janssenpad, zagen agenten drie jongens van 16, 19 en 11 jaar die rotjes afstaken. De drie zijn door de agenten aangesproken en de rotjes zijn inbeslag genomen. En verder heeft Politie Hollands Midden gisterenavond, 12 december, gecontroleerd op de Hoflaan, Lingestraat, Cobetstraat, van Vollenhovenkade, Sweelincklaan, Jacques Urlusplantsoen, Roomburgerweg en Laan der Verenigde Naties. Ook hier was het rustig en werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Overval Leiden (D4)
Een winkel aan de Korevaarstraat is gisterenavond, 12 december, na sluitingstijd, overvallen door een nog onbekende man. Vlak na sluitingstijd kwam een man de winkel binnen die geheel in het donker gekleed was. Hij bedreigt de verkoopster, een 32-jarige vrouw uit Leiden, met een mes en dwingt haar de kassa te openen. De man gaat er vervolgens met de buit vandoor in de richting van de Garenmarkt. Politie Hollands Midden heeft onmiddelijk de omgeving afgezocht en een technisch sporenonderzoek ingesteld.

Heling Leiden (D4)
In een onderzoek naar heling heeft de politieparket-secretaris twee mannen; een 33-jarige man uit Zaandam en een 19-jarige Leidenaar, een transactie van elk f 500 aangeboden. In de maanden juni en juli ontving de politie vier meldingen van mensen die na een inbraak of autokraak de gestolen goederen in een winkel in tweedehands goedereren in Leiden terugzagen. Bij onderzoek door de politie bleken de prijzen waarvoor de goederen waren aangekocht dusdanig laag te wezen, dat de twee mannen heling ten laste is gelegd. Het ging om een fiets, een gitaar, een gitaarversterker en een paar skeelers. De goederen werden steeds een dag of twee dagen na de diefstal in de winkel teruggezien, waar ze te koop werden aangeboden. Van de diefstallen worden de twee mannen niet verdacht.

Inbraak woning Gouda (D2)
In een woning aan de Rossinistraat is op 11 december ingebroken. Een keukenraam is geforceerd. Sieraden en videoapparatuur werd o.a. weggenomen.

Straatroof Gouda (D2)
Op de Graaf Florisweg is een 62-jarige Goudse beroofd van haar handtas. Zij had de handtas aan haar stuur hangen. Achter haar kwam en brommer / scooter aan met daarop twee jongens. Zij gristen de tas van het stuur en maakten zich uit de voeten. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan.

Inbraak woning Waarder (D2)
In een woning aan de Prins Bernhardstrat is op 12 december ingebroken. Een achterdeur werd geforceerd en in de woning werd en chaos aangericht. Vreemde valuta en audioapparatuur werd weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in. Tevens zal een buurtonderzoek worden ingesteld.

--- einde berichten ---