Gemeente Soest

Soester kamerkoor 'Tourdion' zingt op slotavond 'TOSS 2015'

Het Soester Kamerkoor 'Tourdion' verzorgt kort voor de pauze van de slotavond van de Toekomst Orientatie Soest / Soesterberg ('TOSS 2015') om ongeveer 21.00 uur een kort optreden. Begonnen wordt met het Franse dans- en drinklied, waaraan het koor zijn naam ontleent. Verder zingt men nog een Zweeds, een Engels en een Italiaans lied. Alle liederen worden a capella gezongen.

Soester Kamerkoor Tourdion is in 1993 opgericht door een enthousiaste groep zangliefhebbers. Douwe Ederhuis is de dirigent van het eerste uur. Hij heeft met een groep van ca. 20 personen een internationaal repertoire ontwikkeld van drie- en vierstemmige a capelIa muziek van middeleeuwen tot heden. Kenmerkend voor kamerkoor Tourdion is dat het zijn publiek graag bij het optreden betrekt door middel van samenzang en canons. Soester Kamer koor Tourdion heeft de afgelopen jaren diverse concerten gegeven, o.a. in de oude kerk van Soest, het Cenakel, museum Flehite en het Soester gemeentehuis. Daarnaast is ook voor kleinere particuliere gezelschappen opgetreden. Inmiddels is het repertoire zo gevarieerd dat het koor zich van verschillende kanten kan laten horen en zien. Her koor staat voor muzikaal plezier, ontspanning en sociaal contact. Soester Kamerkoor Tourdion telt momenteel 24 leden. Repetities vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool 'De Wegwijzer' aan de Willaertstraat in Soest (wijk Overhees). Belangstellenden kunnen altijd een repetitie bijwonen. Met name tenoren en bassen zijn van harte welkom. Sopranen en alten kunnen op een wachtlijst geplaatst worden. Voor boekingen, informatie omtrent concerten en het aanmelden van nieuwe leden kunt u contact opnemen met Joke Rip, telefoon 035
-6022150.

Soester knollen

Op donderdag 13 december om 12.15 uur zal wethouder Krol op de Zuidelijke Eng de eerste Soester Knollen in ontvangst nemen. Dit traditionele gewas wordt sinds kort weer op de Eng geteeld. Op stukken grond die de gemeente in eigendom heeft wordt door Soester boeren met gemeentesubsidie weer traditionele gewassen (zoals Rogge) verbouwd. Een recept voor de bereiding van deze Soester knollen is aanwezig.

Hoogste opkomst: 3 juli in Soesterberg
De hoofdredacteuren zijn Frans Bos en Paul van den Hammen.