PERSBERICHT - 13 DECEMBER 2001

Nieuw alliantiehotel in Genk voor Bilderberg

Golfhotel La Résidence in het Belgische Genk wordt vanaf 1 januari een Bilderberg Alliantiehotel. Op 12 december werd in Genk de samenwerkings-overeenkomst tussen beide bedrijven getekend door algemeen directeur Henk J. Smits (links op de foto) van Bilderberg en eigenaar Eric Bullens van Golfhotel La Résidence.

Golfhotel La Résidence is een luxe viersterrenhotel, gelegen midden in de Limburgse Kempen, dicht bij de Nederlands-Belgische grens ter hoogte van Geleen.

Het hotel is eind jaren '80 gebouwd in de Engelse cottage stijl en beschikt over 70 sfeervolle kamers, 11 vergaderruimtes, een à la carte restaurant met een uitstekende culinaire reputatie, een bar/lounge, een sauna/health center en uitgebreide vrijetijdsvoorzieningen. Aangrenzend ligt het uitgestrekte 18-holes golfterrein Spiegelven. Het complex is in handen van de eigenaar/exploitant van het bekende La Butte aux Bois in Lanaken.

Als Alliantiehotel gaat Golfhotel La Résidence met Bilderberg samenwerken op het gebied van marketing, verkoop (reserveringen) en inkoop, maar blijft daarnaast volledig zelfstandig en verantwoordelijk voor het operationeel, financieel en personeelsbeleid.

De verhouding zakelijke/particuliere gasten is vergelijkbaar met de meeste ´niet-stadshotels´ van Bilderberg. Circa 15% van de bezetting wordt momenteel door de Nederlandse markt gerealiseerd. Verwacht wordt dat de samenwerking met Bilderberg dit percentage flink zal kunnen verhogen.

"Golfhotel La Résidence sluit perfect aan op onze Bilderberg portfolio. Daarnaast is de gunstige ligging in de Euregio voor ons een belangrijk pluspunt", aldus John W. Serbrock, directeur marketing & sales van Bilderberg.

Golfhotel La Résidence is Bilderberg´s tweede alliantiehotel Bilderberg. Begin 2000 sloot Landgoed De Wilmersberg in De Lutte (Twente) zich al aan bij het Bilderberg Alliantieprogramma. De inspanningen van Bilderberg zijn er op gericht om jaarlijks één tot twee nieuwe partners te selecteren, vooral in regio´s waar Bilderberg nog niet actief is. Daarnaast wordt ook gestreefd de bestaande portfolio van eigen hotels verder uit te breiden.

Bilderberg Hotels & Restaurants is een onderdeel van het Britse beursgenoteerde hotelconcern Queens Moat Houses en beschikt in Nederland over 25 hotel- en restaurantbedrijven in het vier- en vijfsterren-segment. Over het jaar 2000 werd een omzet behaald van ruim 113 miljoen euro (250 miljoen gulden). Bij Bilderberg werken meer dan 1.200 medewerkers.