MIVA

Website biedt donateurs inzicht in besteding financiële hulp

Hulpverleners uit ontwikkelingslanden vertellen via oneMen over hun werk en leven als pionier

Breda, 13 december 2001 - Na een succesvolle proefperiode gaat de charitatieve organisatie MIVA deze week officieel van start met de website www.oneMen.org. Het doel van de website is de 'pioniers', de drijvende krachten achter de kleinschalige ontwikkelingsprojecten in meer dan veertig landen wereldwijd, via het internet een stem te geven. Dit biedt de pioniers de mogelijkheid over hun werk en leven te vertellen. Voor de internetbezoekers en donateurs betekent dit meer inzicht in de bestedingen van de financiële hulp.

Dialoog
'Met de site wilden we een ontmoetingsplek creëren en een dialoog op gang brengen. Een plaats waar pioniers, mannen en vrouwen die strijden voor de rechten en het welzijn van vele anderen, een gezicht krijgen', aldus Herman van Aken, directeur van MIVA. 'Via 'digital stories', korte filmpjes, vertellen zij hun verhaal op een vernieuwende manier, waarbij het doorbreken van lokale machtsstructuren vaak een belangrijke rol speelt. Voorbeelden hiervan zijn de verhalen van Susan Bolanio, Filippijnse mensenrechtenactiviste en Tom Kamara die zich als journalist sterk maakt voor persvrijheid in Liberia.' De website geeft niet alleen informatie over de pioniers en hun projecten, maar biedt tevens de mogelijkheid om oneMen-donateur te worden.

Pioniers
De naam van de website is bewust gekozen. oneMen impliceert de kracht van de pioniers; zij kunnen elk als individu ('one') een verschil maken. De meervoudsvorm van het Engelse 'man' staat voor de vele mannen en vrouwen ('Men') die strijden voor de rechten en het welzijn van mensen op plaatsen waar dit hard nodig is. Dat er voor een Engelse naam gekozen is, heeft te maken met de internationale dialoog die oneMen op gang wil brengen tussen de pioniers en bezoekers.

Over MIVA
MIVA, de organisatie achter oneMen, bestaat al meer dan 65 jaar en ondersteunt jaarlijks zo'n 300 pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor ruim 2,5 miljoen Euro met vervoer- en communicatiemiddelen. MIVA ontvangt uitsluitend bedragen uit donaties; de stichting ontvangt geen overheidssubsidie. MIVA is in het bezit van het CBF-keurmerk, dat garant staat voor een verantwoorde manier van fondsenwerven en -besteden.

---

---