Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Tasjesrover bekent meerdere zaken
10:09 donderdag 13 december 2001

Ernest Zinsmeyer, tel; 0591-662014

EMMEN
Tasjesrover bekent meerdere zaken
De 27-jarige verdachte uit deze plaats die is aangehouden wegens een tasjesroof op de Markt heeft tijdens het onderzoek van de afgelopen dagen meerdere feiten bekend. Hij werd, zoals eerder gemeld, aangehouden nadat hij tijdens de weekmarkt een 77-jarige vrouw uit Emmen van haar tas beroofde. De vrouw kwam daarbij ten val en brak haar arm. Tijdens het onderzoek bekende hij nog enkele soortgelijke diefstallen:

Het bleek dat hij kort voor de beroving op de Markt aan de Derksstraat op zijn fiets een 86-jarige man uit Emmen had beroofd van zijn tas. Deze griste hij uit het mandje van de rollator. De tas werd later teruggevonden.

Een dag eerder heeft de verdachte aan de Weerdingerstraat in een supermarkt de portemonnee van een 67-jarige vrouw uit deze plaats gestolen. De dief vroeg of ze kleingeld kon wisselen en nam vervolgens haar portemonnee mee. In de portemonnee zat rond de 60 gulden.

Midden november heeft deze verdachte aan de Westenesscherstraat tijdens zijn wekelijkse bezoek aan de methadonpost op een onbewaakt moment een hoeveelheid methadon gestolen.

De verdachte zit nog vast.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe