Politiebericht Flevoland: Gehele regio 13-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding na geweldpleging
NAGELE - Na een melding over gewelddadige indringers in een woning aan de Zuiderpoort, is woensdagmiddag een 42-jarige man uit Emmeloord aangehouden wegens huisvredebreuk en bedreiging. De indringers - een man van 37 en een vrouw van 41 uit Emmeloord, en een man van 56, twee vrouwen van 42 en 54 en een jongen van 17 uit Nagele - drongen onder leiding van de verdachte de woning binnen en bedreigden en sloegen de bewoner en zijn vrouw, die daarop het huis uit vluchtten. Het slachtoffer zou al enige tijd worden afgeperst door de 42-jarige. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Wietplantage Operetteweg ontmanteld
ALMERE - In een pand aan de Operetteweg is woensdagmiddag een wietplantage ontdekt. In verband hiermee zijn een 43-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Tienhoven aangehouden. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Overleden na eenzijdige aanrijding
KRAGGENBURG - De 49-jarige automobilist uit Lemelerveld die vrijdagmiddag zwaar gewond raakte bij een eenzijdige aanrijding op de Kadoelerweg, is overleden. De man kwam volgens getuigen na een slippartij tegen een boom langs de weg tot stilstand. Daarna is hij met ernstig hoofdletsel per GGD-ambulance onder politiebegeleiding overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle, waar hij maandag overleed.

Aanrijding met letsel
EMMELOORD - Op de Banterweg zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. Een 40-jarige automobiliste uit Emmeloord reed met drie passagiers uit Emmeloord (een 38-jarige vrouw en twee meisjes van 5 jaar) op de Banterweg. De 40-jarige keek vermoedelijk even opzij naar haar bijrijdster, waarbij de auto met de rechterwielen in de berm terechtkwam. Bij de stuurcorrectie verloor de vrouw de macht over het stuur, waarbij de auto dwars over de weg schoot, tegen een boom botste en in de sloot terechtkwam. Twee van de drie passagiers moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De 38-jarige bijrijdster is met zware verwondingen per GGD-ambulance onder politiebegeleiding naar het AZG in Groningen vervoerd. De twee kinderen zijn met been- en hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. Het letsel van de bestuurster is niet bekend. De auto is afgesleept. Vanwege het ongeluk was de Banterweg anderhalf uur afgesloten.

Brommerdief aangehouden
LELYSTAD - Een 15-jarige jongen uit Lelystad is woensdagavond aangehouden aan het Eem wegens diefstal van een brommer en brommeronderdelen. Na aangifte van de eigenaar van de brommer vertelde een getuige aan de politie dat de verdachte met nog twee andere jongens aan het sleutelen was aan de brommer. Hierop is de 15-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding na vechtpartij
LELYSTAD - Na een melding van een vechtpartij in een jongerenlokaal aan de Kamp zijn woensdagavond twee jongens van 17 en 19 uit Lelystad aangehouden. De jongens maakten deel uit van een groep van 10 personen die om nog onbekende reden slaags raakten met elkaar. Daarbij zouden ook messen gebruikt worden. Na de aanhouding zijn de jongens naar het politiebureau gebracht voor verhoor en is er een mes in beslag genomen.

Rijden onder invloed
ALMERE - Een 42-jarige automobilist uit Haarlem is donderdagmorgen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Sluiskade en parkeerde zijn auto op de stoep. Bij controle bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies 370 ug/l (0.85 promille) en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces verbaal.