Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Verlichtingscontrole

WOERDEN / MAARSSEN De politie heeft op woensdag 12 december op meerdere locaties verlichtingscontroles gehouden.

Van kwart over zeven tot even na achten in de ochtend werd gecontroleerd op de Singel in Woerden. Vijfendertig fietsers werden bekeurd omdat hun voor- af achterlicht, dan wel beiden niet werkten. Wat opviel was dat meerdere fietsers zonder verlichting reden omdat zij hun dynamo niet tegen de band hadden gezet, terwijl hun verlichting dan wel zou werken.

Van kwart voor negen tot kwart over negen in de avond werd op het Bisonspoor in Maarssen gecontroleerd. Veertien fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij zonder helm reden.

Automobilist met teveel op

WILNIS Op woensdag 12 december is een man voor het rijden onder invloed aangehouden.

Even voor middernacht controleerden politiemensen op de Provincialeweg N212 een 35-jarige automobilist uit Harmelen. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 1,6 promille (630 ug/l), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

HARMELEN De politie heeft in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 december van kwart voor tot kwart over één een alcoholcontrole op de Dorpsstraat gehouden. Geen van de twintig gecontroleerde bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

Rond één uur reed de bestuurder van een donkerkleurige Volkswagen Golf vanaf de Kalverstraat de Dorpsstraat in. Hij kreeg een stopteken, maar gaf gas in plaats van te stoppen. De politieagent die hem een stopteken gaf, kon ternauwernood opzij springen en raakte daarbij met zijn zaklantaarn de voorruit van de auto. De automobilist ging er vandoor. De achtervolging werd nog ingezet, maar de automobilist wist te ontkomen.

Bestelbus veroorzaakt kettingbotsing

WILNIS Op woensdag 12 december veroorzaakte de bestuurder van een bestelbus een kettingbotsing. Twee bestuurders moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Rond half zes in de middag reed een 31-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg als bestuurder van een bestelbus over de Ir. Enschedeweg, komende uit de richting van de Pastoor Kannelaan en gaande in de richting van de Oudhuyzerweg. Voor hem hadden meerdere auto`s voor het rode verkeerslicht moeten wachten, maar trokken net op. De 31-jarige bestuurder naderde de net voor hem optrekkende auto`s, maar schatte de snelheid van hen verkeerd in. Hij botste op zijn voorligger. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Woerdense Verlaat. Zij botste op de auto van een 20-jarige vrouw uit Woerden. Vervolgens werden ook de auto`s van een 40-jarige man uit Kamerik en van een 54-jarige vrouw uit Noorden geraakt.

De 44-jarige vrouw uit Woerdense Verlaat werd met nek-, rug- en borstletsel per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht en daar opgenomen. De 20-jarige vrouw uit Woerden werd met nekletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en daar opgenomen. De andere bestuurders raakten niet gewond. De vier betrokken auto`s moesten worden weggesleept. De bestelbus niet.