Gemeente Den Haag

2001-12-11: Bouwinitiatieven woontoren Rijswijkseplein en uitbreiding Sigma-kantoor in Raadscommissie ROSV

Er is overleg gevoerd tussen Vestia en de eigenaren van het Sigma-gebouw omtrent de mogelijkheden van samenwerking bij de bouwinitiatieven voor de woontoren aan het Rijswijkseplein en het Sigma-kantoor aan de Hofwijckstraat. Aanstaande donderdag 13 december wordt de Raadscommissie ROSV geïnformeerd over de resultaten van het overleg en wordt de commissie verzocht in te stemmen met de bouwvoorstellen.

Het bouwinitiatief van Vestia behelst de ontwikkeling van een woontoren aan het Rijswijkseplein. Het bouwvoorstel betreft een circa 130 meter hoge woontoren op de driehoekige kavel tegenover de studentenflat De Struijck tussen het Rijswijkseplein,de Hofwijckstraat en de Stationsweg. In de toren worden studentenwoningen, huurappartementen in de vrije sector en commerciële ruimten (horeca en kantoor) gerealiseerd. Mogelijk worden een aantal wooneenheden gerealiseerd ten behoeve van Parnassia en de Compaan.

Verder komt WaardeVastgoed Holland BV met een bouwvoorstel om het huidige Sigma-gebouw aan de Hofwijckstraat 53 - 55 uit te breiden. Dit plan betreft een uitbreiding van het huidige kantoorgebouw met ± 5000 m2 kantoor, commerciële ruimte van ± 260 m2 in 11 lagen met een maximum bouwhoogte van 43 m. Verder wordt voorgesteld achter de commerciële ruimte, inpandig, een laad-en loszone, parkeerplaatsen en een fietsenstalling te realiseren.

11 december 2001

last update: 13 december 2001 ;pag.: 10029; auteur: 77