Ingezonden persbericht

MAXDATA notebooks Pro 660T en Pro 660X: volwaardige alternatieven voor desktop-pc

Amsterdam, 13 december 2001 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, introduceert twee nieuwe kwalitatief hoogwaardige notebooks: de Pro 660T en de Pro 660X. Deze notebooks zijn speciaal ontworpen voor de veeleisende gebruiker die niet langer gebruik wil maken van een desktop, maar kiest voor de flexibiliteit van een notebook. Bovendien hebben beide notebooks door de toepassing van de Speedstep-technologie - waardoor het stroomverbruik wordt geoptimaliseerd - een autonomie van vijf uur.

De Pro 660-serie beschikt over een Mobile Intel Pentium III 866 MHz M-processor tot maximaal 1.13 MHz. Het interne geheugen is maximaal 1 GB (2 x 512 MB). De Pro 660T is uitgerust met een 14,1-inch XGA TFT-scherm. Deze display biedt, in combinatie met het 32 MB DDR SG grafisch geheugen van de ATI-chip , een zeer helder beeld met een resolutie van 1024 x 768 dots per inch. De Pro 660X heeft een 15,1 inch SXGA+ TFT-scherm en biedt een maximale resolutie van 1400 x 1280 dots per inch.

De krachtige notebooks kunnen uitgerust worden met een harddisk van 15 GB tot 40 GB. Daarnaast kan de gebruiker kiezen voor een cd-rom, DVD- of combo drive (DVD / CD-rewriter). Verder beschikken beide notebooks over een geïntegreerde 56K modem, een netwerkaansluiting, digital line-out, TV-out en vier USB poorten. De geïntegreerde netwerkaansluiting ondersteunt Wake-up-on-LAN. Via de FireWire-poort kan eenvoudig randapparatuur met een digitale aansluiting worden aangesloten, waardoor makkelijk grote hoeveelheden data uitgewisseld kunnen worden. Beide notebooks kunnen worden voorzien van een memory stick en een SD memory card, waardoor data eenvoudig meegenomen en uitgewisseld kan worden.

De notebooks kunnen geleverd worden met Microsoft Windows 2000, 98 SE, XP Home Edition of XP Professional. Beide notebooks worden geleverd met drie jaar garantie, waarvan het eerste jaar met Collection, Repair & Return-service binnen 72 uur. De Pro 660 is in het Built to Order programma verkrijgbaar vanaf 1999 euro (exclusief BTW) tot 3339 euro (exclusief BTW).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl