Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

3Com onthult eerste Wi-Fi gecertificeerde werkgroepbridge voor draadloze communicatie

3Com's Wireless Workgroup Bridge biedt elk Ethernet apparaat eenvoudige en betaalbare draadloze connectie

Maarssen, 13 december 2001 - 3Com introduceert een 11Mbps Wireless LAN Workgroup Bridge om incidentele gebruikers, tijdelijke werklocaties en oude desktop systemen op eenvoudige en betaalbare wijze netwerktoegang te bieden.

Het groeiend gebruik van draadloze lokale netwerken (WLAN's) komt o.a. voort uit de behoefte van organisaties om incidentele gebruikers tegen lagere kosten dan de aanleg van kabels of gebruik van huurlijnen netwerktoegang te bieden.

3Com's Wireless Workgroup Bridge is de eerste en enige Wi-Fi gecertificeerde
werkgroepbridge die snel en kosteneffectief vaste netwerkaansluitingen kan verbinden met elke Wi-Figecertificeerd draadloos netwerk. 3Com's nieuwe bridge is leverbaar vanaf januari 2002 voor een adviesprijs van Euro 390 (exclusief BTW).

Door de nieuwe Wireless Workgroup Bridge met een hub te verbinden, bijvoorbeeld 3Com's Office Connect Dual Speed Hub 5, krijgen organisaties de mogelijkheid om tot 4 Ethernet gebaseerde apparaten met een draadloos netwerk te verbinden. Dit kunnen zowel PC's, Macintosh computers, printers, telefoons als andere apparaten zijn. De werkgroepbridge is een kostenbesparend alternatief voor het gebruik van Wi-Fi gecertificeerde draadloze netwerkkaarten in elk apparaat. Wanneer de nieuwe bridge wordt toegepast in combinatie met 3Com's NBX netwerkgebaseerde telefoniesysteem, kunnen organisaties een volledig te managen draadloos data- plus spraaknetwerk implementeren. De werkgroepbridge is ook interessant voor scholen om oude computers eenvoudig en snel op een draadloos netwerk te kunnen aansluiten.

Flexibiliteit en prestaties
3Com's 11 Mbps Wireless LAN Workgroup Bridge heeft een ingebouwde Webserver, zodat deze zowel lokaal als vanaf remote locaties te configureren en te beheren is. Om de gegevens van klanten te beschermen, ondersteunt 3Com's werkgroepbridge zowel 40-bit Wired Equivalent Privacy (WEP) als 128-bit 'shared key' encryptie. Verder is de draadloze bridge transparant voor 'Virtual Private Network' (VPN) protocollen, waarbij een speciaal 'encapsulation' protocol wordt gebruikt om conflicten met andere 'tunneling' protocollen te voorkomen. 3Com's 11Mbps Wireless LAN Workgroup Bridge biedt via 'Dynamic Security Link' in combinatie met andere 3Com draadloze LAN-producten nog betere informatiebeveiliging. Dynamic Security Link ondersteunt namelijk gebruikersnaam/wachtwoord beveiliging en 128-bit encryptie. In tegenstelling tot WEP geeft deze technologie elke gebruiker een unieke sleutel die elke sessie wordt gewijzigd en daardoor moeilijker te kraken is.

De 11Mbps Wireless Workgroup Bridge is een uitbreiding van 3Com's bestaande assortiment draadloze LAN-producten, waaronder de LAN PC Card met XJACK antenne, het Access Point 6000 en de AirConnect producten. De 3Com bridge kan echter ook Ethernet apparatuur verbinden in combinatie met andere Wi-Fi gecertificeerde access points.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en en gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers ? altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangs-infrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 340 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.