Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Binnensticht 10.06 uur
Vrachtwagenchauffeur door het lint

BUNNIK- Een 53-jarige automobilist uit Driebergen is woensdagavond 12 december op de snelweg A12 mishandelt door een vrachtwagenchauffeur.

Het slachtoffer reed vanuit Bunnik de snelweg A12 op richting Driebergen. Toen hij langs het langzaam rijdende verkeer naar het einde van de invoegstrook probeerde te rijden, probeerde een vrachtwagenchauffeur hem de pas af te snijden. De automobilist kon er nog langskomen en invoegen. Kort daarna stond het verkeer stil en stapte de vrachtwagenchauffeur uit zijn vrachtwagen. Hij rukte het portier open en begon de bestuurder uit te schelden en te schoppen. De geschrokken automobilist liep een aantal schaafwonden op en het portier van de auto werd beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

ZEIST Een 49-jarige inwoonster uit Zeist is in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 december aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De vrouw reed op de Waldeck Pyrmontlaan in Zeist toen zij werd aangehouden. Zij had een promillage van 0,65 alcohol in haar lichaam. De bestuurster is met een proces-verbaal en een rij-onzegging heengezonden.

Brandstichting

ZEIST Bij een bedrijf aan de Kerkhoflaan in Zeist is woensdagmiddag 12 december brand ontstaan door vuurwerk. Toen de politie ter plaatse kwam hing er rook in het pand. Zowel de brievenbus als de voordeur waren verbrand. Achter de deur werd vuurwerk aangetroffen. Verschillende getuigen hebben kort voor de brand enkele jongens van ongeveer 13 jaar bij het bedrijf gezien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controles

ZEIST Bij verschillende verkeerscontroles op de Oranje Nassaulaan, de Boulevard en de Woudenbergseweg in Zeist zijn woensdagmiddag 124 automobilisten bekeurd. De meeste kregen een proces-verbaal voor te hard rijden.

GROENEKAN Bij een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan hebben woensdagmiddag 12 december zeventien automobilisten een proces-verbaal gekregen vanwege te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 125 km/h waar 80 km/h is toegestaan.

Verlichting in orde

DE BILT Bij een fietsverlichtingscontrole op verschillende plekken in De Bilt zijn 35 (brom)fietsers gecontroleerd. Alles bleek in goede orde.