Vredestein NV

Velp, 13 december 2001

P E R S B E R I C H T

Vredestein Sealing Systems verkoopt Weg- en Waterbouwactiviteiten

Vredestein Sealing Systems B.V., groepsmaatschappij van Vredestein N.V., verkoopt een van haar afdelingen, de Weg- en Waterbouw-activiteiten, aan Trelleborg Bakker B.V. gevestigd in Ede/Ridderkerk. Dit betreft zowel productie-apparatuur, voorraad, klanten en medewerkers in deze afdeling die afdichtingen maakt voor infrastructurele ondergrondse projecten, zoals tunnelafdichtingen. De productie-apparatuur wordt begin 2002 overgebracht naar de productiefaciliteiten van Trelleborg. Met deze verkoop is een omzet op jaarbasis gemoeid van ongeveer Euro 1,5 miljoen.

Vredestein Sealing Systems volgt hiermee haar strategie om zich te concentreren op de kernactiviteiten, te weten verkoop en productie van bovengrondse afdichtingssystemen, zoals afdichtingen voor ramen, deuren, gevels, caravans en kassenbouw.

Vredestein NV, sinds 1986 genoteerd aan de AEX-Effectenbeurs van Euronext NV, bestaat uit een vijftal groepsmaatschappijen welke actief zijn op het gebied van personenwagen-, bestelwagen-, landbouw- , industrie- en fietsbanden; laarzen en 'outdoor' schoenen voor consumenten en industrieel gebruik; rubber recycling; compounds; en afdichtingsprofielen. In totaal telt het bedrijf ongeveer 2.400 medewerkers.

DE DIRECTIE
Vredestein N.V.
President Kennedylaan 104
6883 AX VELP

Voor verdere informatie:
de heer R.J.H. Burlet telefoon: 06-5312.1635