Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Overval benzinestation Peizermade en Haren opgelost 12:47 donderdag 13 december 2001

Martin Panman
0592-383211/0651611628

Met de aanhouding van een 41 jarige man uit Groningen heeft de politie van het district Noord de overval op het benzinestation in Peizermade en Haren opgelost.

Op 1 augustus werd het benzinestation in Peizermade overvallen door een man, die een medewerkster van het station bedreigde met een pistool. Ze moest onder bedreiging van het pistool de kassalade open doen, waarna de overvaller er geld uit graaide. Uit een afzonderlijke ruimte nam de verdachte vervolgens telefoonkaarten weg. Toen hij het station verliet nam hij nog een GSM mee. Vervolgens verdween hij op zijn scooter in de richting van Groningen.

Na een uitgebreid recherche onderzoek, waarin ook een soortgelijke overval in Haren werd meegenomen kon de verdachte in Groningen worden aangehouden. Tijdens het onderzoek bekende de verdachte ook de overval op het benzinestation in Haren. Deze overval heeft hij in het begin van juni gepleegd. Daar bedreigde hij eveneens een medewerkster van het station met een pistool. Uit de kassa nam hij een bedrag aan geld weg.
Het geld heeft de man uitgegeven en de telefoonkaarten heeft hij opgemaakt. Bij een doorzoeking in de woning van de verdachte werd een gas-alarmpistool gevonden waarmee de verdachte de medewerksters van de benzinestations bedreigde. Dit pistool is inbeslaggenomen. De verdachte zit nog vast.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe