Ingezonden persbericht

Dimension Data versterkt salesteam

Uitbreiding onderstreept groeistrategie

Barneveld, 13 december 2001 - Dimension Data plc., wereldwijde systems integrator, versterkt haar Nederlandse salesteam met drie ervaren Account Managers. De nieuwe Account Managers richten zich op de uitbreiding van de marktpositie van Dimension Data in specifieke marktsegmenten als Finance & Insurance en de energiemarkt. Door voor deze sectoren een Account Manager te benoemen, geeft het bedrijf zijn groeistrategie in de Nederlandse markt verder vorm.

Dimension Data Nederland heeft Bart Buschmann (29) benoemd tot Account Manager Finance & Insurance. In deze functie legt Buschmann zich volledig toe op de ontwikkeling en het behoud van bestaande en nieuwe relaties van Dimension Data in de bank- en verzekeringssector. Buschmann vervulde sinds 1995 diverse Account Management-functies in de IT-sector.

Het salesteam is verder uitgebreid met Cihan Can (27), die als Account Manager verantwoordelijk is voor de Nederlandse energiemarkt. Naast het begeleiden van klantspecifieke projecten houdt hij zich bezig met de uitbouw van het relatiebestand. Voor hij in dienst trad bij Dimension Data, was hij onder andere Account Manager bij NEC en Getronics.

Rick Kaihatu (35) is benoemd tot Account Manager Public. Naast het onderhouden van de relaties met klanten binnen de publieke sector (overheid, provincies en gemeenten) speelt Kaihatu in op de behoeften op het gebied van voice- en netwerkdiensten, iBOSS en callcenters binnen deze sector. Voorheen werkte Kaihatu in vergelijkbare functies bij AAC Cosmos Groep en Syntegra.

Dimension Data Holdings plc. (LSE: DDT) biedt wereldwijd systeemintegratie van de volgende generatie. Het bedrijf levert netwerk- en multichannel e-business-oplossingen. Daarmee voldoet het aan de complexe behoefte van grote internationale organisaties op het vlak van integratie en connectiviteit. Dimension Data werd in 1983 opgericht in Zuid-Afrika als technologiebedrijf en dienstverlener. Met de opkomst van intelligente netwerken evolueerde de strategie. Met haar sterke aanwezigheid, vakkennis en ervaring op het gebied van netwerkinfrastructuren en e-business-oplossingen verschaft Dimension Data haar klanten de toegang tot wereldmarkten door 100% connectiviteit en integratie. Dimension Data is genoteerd aan de London Stock Exchange en haar notering maakt deel uit van de FTSE 250-index. Het bedrijf telt meer dan 12.000 werknemers en is actief in meer dan 30 landen op zes continenten. De voorbije drie jaren realiseerde Dimension Data een omzetgroei van 73% en een groei van 36% aan basisinkomsten per aandeel. Voor meer informatie: www.didata.com.

Noot voor de redactie,