Ingezonden persbericht

TRW ISCS tekent distributieovereenkomst met SOFON

CAPELLE A/D IJSSEL, 13-12-2001 -- TRW ISCS heeft een Europese distributieovereenkomst gesloten met Sofon B.V., een leverancier van verkoopondersteunende applicatiesoftware, gevestigd te Eindhoven.

De Sofon Guided Selling softwareoplossingen zijn ontworpen om kopers en verkopers van complexe producten te ondersteunen in het verkoopproces. Het gebruik van Sofon Guided Selling software leidt tot verkorting van de time-to-market, verkorting van de verkoopcyclus en van de doorlooptijden van een bestelling. Sofon gebruikers hanteren een eenduidig productaanbod binnen de verschillende verkoopkanalen en produceren foutloze offertes. Sofon heeft haar software geïntegreerd met software van diverse ERP-leveranciers zoals QAD, Glovia, Baan en SAP.

TRW ISCS levert diensten op het gebied van ERP, CRM, SCM en Guided Selling aan productiebedrijven. De diensten van TRW ISCS omvatten analyse van bedrijfsprocessen, implementatie van standaard softwarepakketten, maatwerk, training en de daarbij benodigde support. TRW ISCS ondersteunt onder andere QAD MFG/PRO, Oracle Applications en PeopleSoft.

Pieter Janssen, Business Development Manager van TRW Integrated Supply Chain Solutions noemt de producten van Sofon een welkome toevoeging op het dienstenpakket. "Naar onze mening is Sofon een duidelijke voorloper in visie en technologie. Wij verwachten dat configuratiefunctionaliteit, in het verleden vaak alleen gebruikt intern in productieprocessen, zich snel zal bewegen naar de front-office. Daarmee wordt de kloof overbrugd tussen sales en E-sales aan de ene kant en productie en ontwikkeling aan de andere kant. Sofon heeft deze klantenwens volgens ons het best begrepen. Dat heeft geleid tot een moderne serie Guided Selling oplossingen, waarmee aanbieders van complexe producten configuratiemogelijkheden tot hun beschikking krijgen die consistent zijn over de verschillende verkoopkanalen: directe verkoop, indirecte verkoop en verkoop via het Internet."

Paul Kimmel, Managing Director van Sofon, zegt: "Wij zijn ingenomen met TRW als Europese partner. TRW heeft veel ervaring met ERP-implementaties en met het bieden van oplossingen voor productconfiguratie in het bijzonder. Klanten van TRW waarderen de combinatie van kennis van technologie en de zakelijke aanpak. Met TRW hebben we een belangrijke partner voor onze Europese expansieplannen gevonden."

Het Nederlandse productiebedrijf Axxicon Moulds Eindhoven B.V., een belangrijke fabrikant van matrijzen voor CD-, CD-ROM- en DVD-producenten, is de eerste klant die Sofon van TRW heeft gekocht. Sofon wordt geïmplementeerd door TRW en zal geïntegreerd worden met QAD ERP-software. Een dezer dagen wordt de implementatiefase afgerond en treden de systemen in werking.

Jan Herps, plant manager van Axxicon, zegt ervan overtuigd te zijn dat de implementatie van Sofon naast de QAD ERP-oplossing het volledige potentieel van geïntegreerde productiesystemen zal opleveren. "Met Sofon zijn we in staat onze reactiesnelheid naar klanten te vergroten, onze levertijden te verkleinen en verkoop en productie beter te integreren."



Ingezonden persbericht