Ingezonden persbericht


Creative Labs zet nieuwe standaard voor pc-audio met Cambridge Soundworks Megaworks 510D

Benut de kracht van 5.1 geluidskaarten met luidsprekers in een innoverend design, met 24-bit 96kHz digitale ingang, verbazingwekkende dynamiek en tot 500 Watt zuiver dynamisch vermogen

Amsterdam, 13 december 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, introduceert de revolutionaire 6-kanaals luidsprekerset van Cambridge SoundWorks* - de MegaWorks 510D. Met vijf satellietspeakers, actieve subwoofer en digitale aansluitmogelijkheden zet dit systeem een nieuwe standaard neer voor PC-audio. Door gebruik te maken van 24-bit 96kHz digitaal-naar-analoog omvormers wordt een signaal/ruisverhouding van 95dB gerealiseerd. Hierdoor worden drie kritische aspecten van de luisterervaring aangepakt: dynamiek, bandbreedte en uitgangsvermogen.

"Dit product biedt nieuwe mogelijkheden voor veeleisende gebruikers, het beïnvloedt de verwachtingen van audio-perfectionisten en daarmee dus ook de totale luidsprekermarkt," aldus Leonardo Colucci, Europees brand manager voor luidsprekers bij Creative Labs Europe. "Met de uitgebreide digitale aansluitmogelijkheden kan de gebruiker genieten van alle mogelijkheden van 5.1 geluidskaarten, zoals de Creative Sound Blaster* Audigy* familie, die de 24-bits en de datasignalen tot 96kHz van de MegaWorks volop benutten. Simpelweg aansluiten en u kunt genieten van de overdonderende impact van EAX(tm) ADVANCED HD compatibele games, ultra-reële Dolby Digital 5.1 soundtracks en MP3- of Cd-weergave."

De MegaWorks luidsprekers vormen het sluitstuk van de volledige audio-lijn, want ze trekken de digitale kwaliteit van de geluidskaart door tot aan de luidsprekers en waarborgen in elke installatieomgeving een zuivere klank zonder interferentie. De dynamiek van de middenfrequenties en de luisterervaring zijn verbazingwekkend. Tegelijkertijd zijn deze luidsprekers eenvoudig te gebruiken en worden ze gekenmerkt door een aantrekkelijk en compact design.
Dynamiek
Een dynamische luidspreker moet probleemloos en zonder dreunen of kraken over het volledige frequentiespectrum werken; een dergelijke luidspreker moet het geluid gelijkmatig verspreiden, zodat de luisteraar in alle vrijheid zijn luisterpositie kan kiezen en de luidsprekers flexibel kan opstellen. De satellietspeakers in de MegaWorks 510D voldoen aan deze veeleisende criteria door met de volgende zaken rekening te houden:
* Het was een echte uitdaging om met kleine luidsprekers, die dicht bij de luisteraar kunnen worden opgesteld, een vloeiende, continue output over zeven octaven te realiseren. Daarom maakt Cambridge SoundWorks gebruik van een geavanceerde enkelvoudige driver en van een nauwkeurige compensatieschakeling met 4 elementen, zodat het frequentiebereik van 150 tot 16.000Hz wordt gedekt.

* Zelfs als de luisteraar niet in het midden zit, vormt dit geen probleem: de luidsprekers verspreiden hun geluid verticaal en horizontaal in een hoek van 30 graden. Dit betekent dat de geluidsbalans gelijk is en dat het stereobeeld stabiel en levensecht is. Geen andere satellietspeakers zijn zo flexibel.

* Het satellietontwerp dekt ook de lage frequenties tot 150Hz, zonder de compactheid op te offeren. Het gebruik van zeldzame aardmetalen in de magneet maakt dit mogelijk, zodat de satellietspeakers zelfs zonder de subwoofer het volledige gamma kunnen dekken.

Al deze functies samen produceren goede resultaten met complexe ingangssignalen, zoals Dolby Digital 5.1 geluid en games met 4.1 positionele audio. Alle satellietspeakers zijn fijn afgestemd en flexibel in hun positie, zodat het geluidsveld dat ze creëren, stabiel en levensecht is.

Bandbreedte
De subwoofer met zijn lange driver vult de prestaties van de satellietspeakers aan. Dankzij een actieve toonregeling worden alle lage frequenties vloeiend weergegeven, wat leidt tot een brede, vlakke karakteristiek, die zich perfect integreert in het uitgangssignaal van de satellietspeakers. Het eindresultaat is een natuurlijke en ongedwongen klank.

Gamefanaten en filmliefhebbers zullen hun bestaande titels herontdekken, want deze luidsprekers geven de special effects weer zoals hun auteurs ze bedoeld hebben. In tegenstelling tot anderen reageert deze unieke home-multimedia-subwoofer zeer diep en sterk.

Uitgangsvermogen
De Cambridge SoundWorks MegaWorks 510D is één van de weinige multimedia-luidsprekersystemen met volledige digitale aansluitmogelijkheid voor drie 2-kanaals digitale geluidsstromen - voor, links en rechts; achter, links en rechts; en midden. De aansluiting gebeurt via slechts één 3-kanaals ministekker. De luidsprekers produceren een dynamisch vermogen van 500 Watt. De capaciteit en het vermogen van dit systeem bieden een grote marge voor subtiele tonen en effecten, en openen een totaal nieuwe geluidswereld voor films, games en digitale effecten.
Prijs en beschikbaarheid
De Cambridge SoundWorks MegaWorks 510D is de tweede helft van december leverbaar tegen een aanbevolen prijs van Euro 558,-, inclusief BTW.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op www.europe.creative.com

Beeldmateriaal van bovengenoemde producten kunt u downloaden via: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. +31 (0) 20 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777