Ingezonden persbericht


Zeeuwse oester wint terrein

Verkooppiek tijdens feestdagen

Rotterdam, 13 december 2001 De Zeeuwse oester wint aan populariteit. De stijging is voornamelijk te danken aan het toenemende aanbod en de stijgende belangstelling voor Zeeuwse oesters in de horeca. Vooral tijdens de feestdagen bereikt de oesterverkoop een piek. 30 procent van de Zeeuwse oesters wordt in de decembermaand verkocht. Bovendien is de kwaliteit van de Zeeuwse oester in december optimaal. Dit maakte het Nederlands Visbureau vandaag tijdens een oester-champagne proeverij in Rotterdam bekend.

Een doorbraak van de oester in Nederland lijkt in het verschiet te liggen. Steeds meer restaurants hebben, de uit Zeeland afkomstige, oesters op de kaart staan. Rauw of gegrild zijn oesters een succesvol voorgerecht. De gegrilde oesters zijn de eerste opstap voor de consument die nog niet zo vertrouwd is met de uitgesproken zilte smaak van oesters. Daarna volgt de overstap naar de rauwe oester. Restaurants hebben een duidelijke voortrekkersrol in het populariseren van de oester. Maar ook supermarkten en visspeciaalzaken bieden steeds vaker Zeeuwse oesters aan, zodat de consument thuis aan de slag kan gaan. Om hen een handje te helpen heeft het Nederlands Visbureau een oesterfolder gemaakt. De folder geeft informatie over het opensteken en de kweek van oesters. Ook recepten komen aan bod. De folder is gratis op te vragen bij het Nederlands Visbureau, telefoon 0800-9080 of via e-mail info@visbureau.nl.

//////



Ingezonden persbericht