Ingezonden persbericht

s
Den Haag, 13 december 2001
ICM 0112-294


Siemens introduceert eerste Kung Fu-toernooi per GSM

Met de onlangs geĂŻntroduceerde Siemens GSM C45* kan de gebruiker naast telefoneren zich vanaf vandaag aanmelden om het spel BM Kung Fu te spelen. Siemens organiseert voor dit eerste interactieve SMS-spel nu een wereldwijd toernooi. Via animaties kunnen spelers elkaar onafhankelijk van plaats en tijd uitdagen. Kung Fu kan tussen twee C45 GSM's, maar ook tussen de telefoon en de PC worden gespeeld.

BM Kung Fu wordt al wereldwijd gespeeld tussen vele PC-gebruikers via het internet. Vanaf nu is dit zeer populaire spel ook mogelijk met de Siemens C45* mobiele telefoon. Het is het eerste interactieve spel dat via verschillende apparaten wereldwijd onderling gespeeld kan worden (multi-platform spel). De speler selecteert een animatiefiguur zoals Brad, Kai of Holly en een (schuil)naam waaronder hij/zij speelt, vervolgens worden de aanvals- en verdedigingsplannen worden ingevoerd. De tegenstander wordt uitgedaagd per SMS of e-mail. Een animatie laat het gevecht tussen de beide spelers op het scherm zien. Het spel eindigt met een winnaar die met de van tevoren ingevoerde overwinningskreet afsluit. Met ieder gewonnen spel worden punten verdiend en is er een beloning in de vorm van verschillende kleuren banden. Hoe hoger de band, hoe meer kracht de aanvalsstoot heeft en hoe beter de speler bestand is tegen aanvalsstoten.

Spelers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de site www.my-siemens.nl Het toernooi zal in Nederland op 18 februari 2002 beginnen. Via de internetsite zal de deelnemer op de hoogte worden gehouden van de persoonlijk bereikte stand en zal te zien zijn hoe ver de speler nog van het einddoel is verwijderd. De Nederlandse winnaar zal in mei 2002 een reis naar Londen maken. Vervolgens zullen alle landen-winnaars verder tegen elkaar strijden. Een reis naar Zuid-Afrika is voor de internationale winnaar de hoofdprijs. Zowel in Londen als in Zuid-Afrika woont de winnaar de Siemens Wave bij. De Siemens mobile Wave Tour is een te verplaatsen golfslagbad, waarmee levensechte surfgolven kunnen worden nagemaakt. Top-surfers uit de hele wereld zullen hier demonstraties geven. In Zuid-Afrika is The Wave House ingebouwd in een high tech shopping mall.

BM Kung Fu is inmiddels genomineerd voor de Interactive Entertainment Award van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).


*in combinatie met een Libertel- of Ben-abonnement. Vanaf begin 2002 is BM Kung Fu ook beschikbaar via het netwerk van KPN en Telfort.

Informatie voor de lezer:
www.my-siemens.nl

Informatie voor de redactie en beeldmateriaal:
Afdeling Persvoorlichting, Maike Dittmar,
Tel: 070 - 333 3786, mobiel 06- 21 203 552, fax 070 - 333 1611 e-mail: maike.dittmar@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo