Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.45 uur) Donderdag 13 december 2001

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Noorderbrug te Maastricht heeft woensdagmorgen 12 december 2001 tussen 11.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Het verkeer komende uit de richting van de Frontensingel en rijden de in de richting van de Viaductweg werd gecontroleerd. Van de 1290 motorvoertuigen bleken 40 bestuurders harder te rijden dan de maximum snelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km per uur. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 27 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 12 december 2001 in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief nam in de supermarkt vlees- en viswaren weg met een waarde van bijna fl. 12,-. Deze eetwaren stopte hij in zijn kleding weg en verliet de zaak zonder af te rekenen. Bij de uitgang werd hij echter door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Maastricht meegenomen naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht werd hem een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 250,-. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 39 jarige inwoner van het Belgische Diepenbeek is donderdagmorgen 13 december 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 03.50 uur over de Markt te Maastricht waar hij door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen de 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Diepenbeek is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, poging tot inbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een poging tot inbraak plaatsgevonden in een winkelbedrijf gevestigd aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht.
Nadat rond het middernachtelijk uur het inbraakalarm van het winkelbedrijf inwerking werd gesteld, spoedde de politie zich onmiddellijk ter plaatse. De politie trof bij het winkelbedrijf geen personen meer aan. Wel bleek dat er een poging tot inbraak had plaatsgevonden. De inbrekers bewerkten met een of meerdere mokers de toegangsdeur, maar deze hield stand tegen het geweld. De toegangsdeur werd wel zwaar beschadigd, maar de toegang werd niet verkregen. Uit aangetroffen sporen bleek dat met een personenauto het hekwerk rondom het bedrijf werd geramd en daarna de inbrekers aan de slag gingen. Namens het bedrijf werd van de poging tot inbraak aangifte gedaan. Bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving werd op de Prof. Crahaijstraat te Maastricht een personenauto aangetroffen met schade. Uit het schadebeeld kan worden opgemaakt dat de aangetroffen personenauto gebruikt is bij het rammen van het hekwerk. De auto bleek dinsdagavond 12 december 2001 in de woonwijk Oostermaas ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Valkenburg, inbraak bij kadoshop:
Woensdagavond 12 december 2001 heeft bij een kadoshop gevestigd aan de Grotestraat te Valkenburg een etalagekraak plaatsgevonden. Na het vernielen van een etalageruit werden uit de etalage enkele Swarovskibeeldjes ontvreemd.
Omstreeks 23.30 uur reed een personenauto met daarin twee personen de Grotestraat te Valkenburg in. De auto stopte voor de kadoshop en twee inzittenden voorzien van bivakmutsen stapten uit. Zij begonnen meteen met het inslaan van een etalageruit van de winkel. Nadat de ruit vernield was deden zij een greep in de etalage waarbij vermoedelijk twee duurdere Swarovskibeeldjes ontvreemd werden (totale waarde van de beeldjes is ongeveer fl. 10.000,-). Daarna vertrokken zij met hoge snelheid. De politie, geïnformeerd over het merk en het kenteken van de vluchtauto, hield de omgeving van Valkenburg in de gaten maar trof de auto niet meer aan. Ruim twee uur later werd in Sittard in de omgeving van de Burgemeester Henssingel de auto aangetroffen. Deze bleek opengebroken te zijn. Bij het raadplegen van de computerbestanden bleek de auto dinsdagavond in Sittard gestolen te zijn. In de auto werd een voetje van een van de ontvreemde beeldjes aangetroffen. De politie heeft de auto door een bergingsbedrijf laten weg takelen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. De eigenaar van de kadoshop heeft van de inbraak en de diefstal van de beeldjes inmiddels aangifte gedaan.