Gemeente Deventer

Controleur hondenbelasting binnenkort langs de huizen

Het is alweer een tijdje geleden dat in Deventer gecontroleerd is op het houden van honden. Een aantal controleurs gaat vanaf januari weer langs de huizen controleren.

Iedereen in de stad die één of meer honden houdt, moet daarvoor belasting betalen. De houders van honden die bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen geregistreerd zijn, ontvangen in de loop van 2002 automatisch een aanslag hondenbelasting.

Het kan zijn dat in de loop van 2001 een verandering is opgetreden, waardoor de registratie bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen niet meer klopt. Als u deze wijziging nog niet hebt gemeld, dan moet u dit alsnog doen. Als u uw hond afmeldt, moet u tevens de hondenpenning inleveren. Alle afmeldingen die vóór 31 januari zijn ingediend, worden vóór de aanslagoplegging behandeld. Als u na 31 januari doorgeeft dat uw hond in 2001 is overleden of dat u door een andere reden geen hond meer hebt, dan wordt de registratie met ingang van de datum van melding aangepast.

Het is dus belangrijk dat u de wijzigingen zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vóór 31 januari, doorgeeft aan de afdeling Belastingen en Verzekeringen, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het bezoekadres is: Burseplein 20, 3e etage Stadskantoor.

Als u een nieuwe hond neemt, dan moet u dat direct melden bij de afdeling Belastingen en Verzekeringen. Ook een jonge hond moet u direct aangeven. De belastingplicht gaat in als de hond drie maanden oud is. Bij aangifte van een hond krijgt u een hondenpenning en een poepplattegrond van Deventer toegestuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Belastingen en Verzekeringen, telefoon 0570-693885.