Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

13-12-2001

Fundia Nedstaal schrapt 105 banen

Fundia Nedstaal in Alblasserdam schrapt 105 van de 480 banen. Het eerste deel van de reorganisatie moet voor de zomer van 2002 zijn afgerond, het tweede deel na installatie van een nieuwe walsstraat. Dit heeft CNV Metaal en elektro vandaag te horen gekregen van de directie.

Fundia Nedstaal is genoodzaakt te reorganiseren, aldus de directie, vanwege slechtere omstandigheden in de markt, zoals dalende prijzen en minder vraag.. Ook de investering in de nieuwe walsstraat zou op termijn banen hebben gekost, maar dit zou via natuurlijk verloop kunnen worden opgelost. Nu alles samenvalt is er sprake van een forse reorganisatie.

CNV Metaal en elektro wil eerst nog eens nagaan of de reorganisatie deze omvang moet hebben. Bovendien heeft de bond al vast wat schoten voor de boeg gegeven als het om het afsluiten van een sociaal plan gaat. Zo wil de bond onder meer dat werknemers die worden ontslagen niet in de WW terechtkomen maar worden bemiddeld naar ander werk. Daarnaast zullen er goede financiële afspraken moeten worden gemaakt en moet er geld beschikbaar komen voor om-, her- en bijscholing.

Nadere inlichtingen:

Gerti van Valkenburg (bestuurder CNV Metaal en elektro) 010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241