Grontmij

Grontmij NV



13-12-2001 - Uitbreiding werkterrein naar Kroatië

Na Macedonië breidt het werkterrein van Grontmij-dochter Bravenboer & Scheers bv zich nu ook uit naar Kroatië. Naar analogie van het Macedonische project, hebben we in het kader van het Program for Co-operation with Central and Eastern Europe opdracht gekregen van Senter om de verzinkerij Adriacink d.d. in Split te moderniseren.

Grontmij/Bravenboer & Scheers bv voert in samenwerking met NedCoat S&T het turn-key project uit, opdat de verzinkerij een moderne unit wordt met gezonde arbeidsomstandigheden en er een enorme reductie van afvalstoffen wordt bereikt. Momenteel worden afvalstoffen en afvalwater onbehandeld in depots opgeslagen waardoor zij een zeer negatieve invloed op het milieu in de nabije omgeving hebben.

Opleiden
Gelijktijdig met deze modernisering worden de medewerkers van Adriacink opgeleid en worden symposia georganiseerd. Deze zijn erop gericht soortgelijke bedrijven in de regio te wijzen op de technische en milieutechnische voordelen en bovendien investeerders te animeren om dergelijke projecten te financieren. Het gehele project loopt van november 2001 tot september 2003.

Meer informatie kunt u aanvragen bij Piet Ritico, telefoon (0115) 687 000.


---