Ingezonden persbericht


HOLIDAY AUTOS VERVANGT ORACLE DOOR PROGRESSÒ

EN WINT PRESTIGIEUZE E-BUSINESS EXCELLENCE AWARD

Oracle is 'out'; Progress is 'in' bij 's werelds grootste bemiddelaar

tussen verhuurders en huurders van wagens voor gebruik op vakantie

Progress-gebruiker Holiday Autos steelt de show op de Computer Weekly Awards

Capelle aan den IJssel, 13 december 2001 - The Progress Company, een business unit van Progress Software Corporation (Nasdaq:PRGS) en een toonaangevende leverancier van technologie voor de bouw van e-business oplossingen, kondigt een belangrijke overwinning aan in de concurrentiestrijd tussen het OpenEdge e-Business platform van Progress Software en het Oracle-platform. Holiday Autos, 's werelds grootste bemiddelaar tussen verhuurders en huurders van wagens voor gebruik op vakantie, heeft Oracle onlangs vervangen door het Progress OpenEdge eBusiness platform. Na het succes van het Progress-gebaseerde Internetreservatiesysteem van het bedrijf, gaat Holiday Autos Progress nu ook gebruiken voor haar call center reservatiesysteem. Holiday Autos won kort geleden op de E-Business Excellence Awards 2001 van het tijdschrift Computer Weekly verscheidene 'awards' voor haar e-business activiteiten.

Holiday Autos kreeg van Computer Weekly, een toonaangevend Brits vakblad over informatietechnologie, de "mooiste voorbeeld van e-business in een midden- en kleinbedrijf"-award voor haar op Progress gebaseerde toepassing. Het tijdschrift reikte daarnaast ook de "UK E-Business Gold Award" uit aan Holiday Autos. Deze award wordt uitgereikt aan de beste e-business toepassing van alle toepassingen opgenomen in de 11 categorieën die tijdens het evenement in aanmerking genomen worden.

Met de hulp van OpenEdge en de professionele service-organisatie van Progress konden wij het Webreservatiesysteem ontwikkelen en opleveren in slechts negen weken tijd", aldus Alan Herbage, group IT director bij Holiday Autos. We hebben ook aan den lijve ervaren dat de eigendomskosten van de Progress-toepassing veel lager ligt dan deze van onze vroegere Oracle-oplossing. Voor het Oracle-systeem moesten we twee full-time databasebeheerders inzetten. Bovendien moest het systeem permanent bijgestuurd worden. Voor de Progress-database hebben we geen beheerders nodig en bovendien stuurt zij zichzelf bij."

Holiday Autos genereert meer dan 30 procent van haar dagelijkse reservaties via het Webreservatiesysteem op basis van OpenEdge. Op jaarbasis bekeken vertegenwoordigt dit een omzet van enkele tientallen miljoenen dollars. Holiday Autos werkt op dit ogenblik aan de uitbreiding van de Webreservatietoepassing naar het volledige centrale reservatiesysteem.

Over Holiday Autos

Holiday Autos is 's werelds grootste bemiddelaar tussen verhuurders en huurders van wagens voor gebruik op vakantie en heeft toegang tot een vloot van 750.000 wagens van betrouwbare wagenverhuurbedrijven op meer dan 4.000 plaatsen in 40 landen, verspreid over de hele wereld. Voor nadere informatie kunt u terecht op http://www.holidayautos.com

Over The Progress Company

The Progress Company is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector. Onder zijn partners telt The Progress Company meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. The Progress Company, een werkbedrijf van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com