Ingezonden persbericht


PROGRESS SOFTWARE INTRODUCEERT PROGRESS DYNAMICS

VOOR DE SNELLE AFLEVERING VAN BEDRIJFSTOEPASSINGEN

Progress DynamicsÔ voorziet in nieuw ontwikkelingsparadigma

waardoor niet enkel ontwikkelingstijd maar ook ontwikkelingskosten beperkt worden

Capelle aan den IJssel, 13 december 2001 - The Progress Company, een business unit van Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), kondigt de geplande uitgave aan van Progress® DynamicsÔ, een framework voor de snelle aflevering van competitieve bedrijfstoepassingen. Progress Dynamics is het resultaat van een samenwerking met de Progress-gemeenschap via POSSE (Progress Open Source Software Exchange).

Progress Dynamics, een applicatieframework voor het OpenEdge e-business platform, moet de ontwikkeling, assemblage en implementatie van toepassingen versnellen en hierdoor de time-to-market van deze toepassingen beperken.

Progress Dynamics vertegenwoordigt een nieuw ontwikkelingsparadigma waarbij applicatieobjecten en hun eigenschappen eerder in een 'depot' opgeslagen worden dan in bronprogramma's. Door deze objectattributen op te slaan in een depot, moeten de ontwikkelaars minder code schrijven en debuggen en kunnen toepassingen dynamisch, dus tijdens de runtime, gegenereerd worden. Hierdoor kunnen de toepassingen veel sneller opgeleverd worden. De ontwikkeling van Progress Dynamics nam een aanvang in maart 2001, meer bepaald onder de naam ICF (Internet Component Framework initiatief).

Naast het depot omvat Progress Dynamics een reeks 'managers' die de toepassingsomgeving moeten controleren. De omgevingsmanagers coördineren en beheren de uitvoering van een gedistribueerde toepassing en al haar componenten, met inbegrip van maatwerk en lokalisering. Doordat zij via Progress Dynamics het volle pond kunnen halen uit bestaande toepassingscomponenten zullen de klanten hun ontwikkelingsproductiviteit kunnen verhogen en tegelijkertijd de financiële investeringen in de migratie van toepassingen naar het Internet beperken. Dit aspect draagt in grote mate bij tot de lage totale eigendomskost (total cost of ownership - TCO) van Progress Dynamics.

(Zie de Aberdeen-studie op http://www.progress.com/releases/2001/032601c.htm)

Wij willen de toepassingsomgeving productiever en kostenefficiënter maken", stelt Jaap Smit, VP EMEA bij The Progress Company. "Progress Dynamics maakt dit waar door de ontwikkelaar gestandaardiseerde, vooraf gedefinieerde oplossingen aan te reiken voor de meest 'gewone' aspecten van bedrijfstoepassingen, zoals beveiliging, menu's, toolbars en interfacecomponenten. Op die manier worden niet alleen de ontwikkelingstijd, maar ook de ontwikkelingskosten beperkt."

Empowerment Centers versnellen introductie

Nieuw in 2001 waren de Progress Empowerment Centra (gevestigd in Rotterdam, Nederland en Bedford, VSA). Zij werden opgericht om de introductie en assimilatie van nieuwe Progress-technologie en -praktijken te versnellen. De Centra spitsen zich toe op klantontwikkeling door de industriële kennis een stap voor te blijven en zakelijke opportuniteiten te genereren

Over POSSE

De Progress Open Source Software Exchange (POSSE) biedt the Progress Company en haar ontwikkelaarsgemeenschap de mogelijkheid om samen te werken aan de snelle uitbreiding van het Progress ontwikkelingsplatform voor de bouw van e-business toepassingen. De Progress Application Development Environment is uniek in die zin dat zij opgebouwd is met behulp van dezelfde Progress 4GL-taal die de grondslag vormt van meer dan 5.000 op Progress gebaseerde toepassingen. Deze kracht geeft de 2.000 Progress ISV's de kans om POSSE verder uit te breiden met het oog op concurrentievoordeel, en is ook de reden waarom al meer dan 700 ontwikkelaars dit open source initiatief, dat opgestart werd in december 2000, vervoegd hebben. Voor nadere informatie kunt u terecht op www.possnet.org.

Over The Progress Company

The Progress Company is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector. Onder zijn partners telt The Progress Company meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. The Progress Company, een werkbedrijf van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com .