Nederlands Uitgeversverbond

PERSBERICHT: NOMINATIES MERCURS 2001 VASTGESTELD

Amsterdam, 5 november 2001
NOMINATIES MERCURS 2001 VASTGESTELD

Tijdens het vierde TijdschriftenGala op donderdag 13 december a.s. in Event Centre Aalsmeer zullen in acht categorieën MERCURS worden uitgereikt aan de Nederlandse publiekstijdschriften en hun makers.

De jurys hebben de genomineerden voor de MERCURS 2001 in zeven categorieën vastgesteld. Een overzicht van deze nominaties treft u bijgaand aan. De nominaties in de achtste categorie, de tijdschriftcampagne van het jaar, zullen half november bekend worden gemaakt.

Voor de tweede keer in de Mercur-geschiedenis zal een Mercur dOr (waaraan de LOF-prijs van 10.000 Euro is verbonden) worden uitgereikt: dit maal aan een persoon die langdurig een opvallende prestatie heeft geleverd op de Nederlandse tijdschriftenmarkt. De winnaars in alle categorieën zullen tijdens Het TijdschriftenGala bekend worden gemaakt.

De hoofdjury bestaat dit jaar uit: Henk Vonhoff (voorzitter Nederlands Uitgeversverbond) voorzitter van de jury, Matthias Boswinkel (Ilse Media), Annemarie van Gaal (Telegraaf Tijdschriften Groep), Wim Michels (HALLO), Madelon Schaap (v/h Noordervliet & Winninghoff/Leo Burnett), Wim Schaap (Audax Publishing), Luc Schram (Daimler Chrysler Nederland) en Harriët Schrier (Groep Publiekstijdschriften) secretaris van de jury.

Het TijdschriftenGala is een initiatief van de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond en Lenthe Publishers & Consultants.

---

Voor nadere informatie:

Harriët Schrier, Nederlands Uitgeversverbond, tel. 020 4309 162

www.mercurs.nl en www.tijdschriften.nl

Voor toegangskaarten voor het TijdschriftenGala:

Lenthe Publishers & Consultants, Annemarie Post, tel. 020 5171 540.