Gemeente Rotterdam

Publieksprijsvraag naam nieuwe middenzaal

(4-12) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad op 13 december voor de motie Kneepkens over de naamgeving van de nieuw te bouwen Middenzaal op de huidige locatie van het Luxor Theater niet aan te nemen. Manuel Kneepkens vroeg het College te bevorderen dat de nieuwe middenzaal Theater Soesman gaat heten, omdat de heer Soesman in het Interbellum veel heeft betekend voor het variététheater in Rotterdam. In plaats daarvan stelt het College voor om over de naamgeving van de nieuwe middenzaal een publieksprijsvraag te houden in samenwerking met het Rotterdams Dagblad, waarbij de naam Theater Soesman als keuze wordt betrokken.
Voor de selectie van de meest genoemde en geschikte namen voor het te bouwen theater wordt voorgesteld een breed samengestelde jury in het leven te roepen onder voorzitterschap van mevrouw Els van den Bent, directeur van het Gemeentearchief Rotterdam en tevens voorzitter van de straatnamencommissie.
De leden van de raadscommissie Kunstzaken hebben in meerderheid ingestemd met deze wijze van afdoening van de motie Kneepkens. De heer Kneepkens heeft laten weten dat hij zich niet kan vinden in deze wijze van afdoening.