Persbericht

Xerox gaat een samenwerkingsverband aan met De Lage Landen voor de financiering van leasecontracten met Nederlandse klanten

De Lage Landen financiert nieuwe lease-overeenkomsten voor productleveringen aan Xerox' klanten in Nederland

Amstelveen, 13 december 2001 ­ The Document Company Xerox maakte vandaag bekend dat het met De Lage Landen International BV ((DLL) een samenwerkingsverband is aangegaan voor de financiering van door Nederlandse klanten op basis van leasing af te nemen Xerox producten. DLL, onderdeel van Rabobank Groep, neemt voor 51 procent deel in het nieuwe samenwerkingsverband en Xerox voor 49 procent. De overeenkomst houdt onder meer in, dat DLL de financiële middelen die zijn benodigd voor de productfinanciering van nieuwe lease-overeenkomsten beschikbaar zal stellen.

Xerox Financial Services BV
De joint venture die onder de naam Xerox Financial Services BV zal opereren, regelt de financiering, de facturering en het innen van leasetermijnen voor alle nieuwe op basis van leasing af te sluiten productleveranties. Onderdeel van de overeenkomst is tevens de overstap van enkele Xerox medewerkers naar de nieuwe joint venture.

Volgens Xerox Europe President Jean-Noël Machon ''biedt een partnerovereenkomst met leasingspecialisten die goed op de hoogte zijn van de lokale marktomstandigheden, een belangrijke toegevoegde waarde voor de klanten." Ook past de overeenkomst in de door Xerox ingezette veranderingsstrategie zegt hij. "De samenwerking met DLL verzekert onze klanten van uitgebreide lease-opties via een onderneming voor wie het de kernactiviteit is om invulling te geven aan hun financieringsbehoeften", aldus Machon.

Ab Gillhaus, Executive Director Vendor Finance Europe Division van De Lage Landen, is van mening dat de Xerox klanten zullen kunnen profiteren van DLL's brede internationale ervaring op het gebied van transacties in kantoorapparatuur. Gillhaus: "Vanuit de nieuwe joint venture gaan we aan de Xerox klanten een compleet en flexibel pakket financieringsmogelijkheden en een toegankelijke en alerte klantenservice aanbieden."

In het kader van een herstructeringsprogramma kondigde Xerox in oktober 2000 al plannen aan voor het inschakelen van derden voor de financiering van apparatuur. Op den duur moet dit leiden tot enerzijds een lastenvermindering op de balans van rond $10 miljard die is gemoeid met de financiering van apparatuur, alsmede tot een verlaging van toekomstige financieringsbehoeften. Recent kondigde Xerox ook al een raamovereenkomst met GE Capital aan inzake de financiering van apparatuur voor Xerox' klanten in de USA en Canada. Begin 2001 werd een dergelijke overeenkomst afgesloten met Resonia Leasing AB voor de Scandinavische landen.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers ­ zwel zwart/wit als full color en steunkleur ­ en multifunctionele apparatuur, biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox met rond 83.300 werknemers actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van meer dan ¤ 16 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkoopkantoor) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 2.700 mensen werkzaam.

De Lage Landen
De Lage Landen International BV is een internationale aanbieder van hoogwaardige 'object-finance' producten. De Lage Landen, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een dochteronderneming van de Rabobank en heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in 17 landen, verspreid over Europa, het Amerikaanse continent en Australië. De onderneming heeft zich internationaal gespecialiseerd in Activafinanciering en Vendor Finance en biedt in Nederland een breed pakket aan Leasing en Trade Finance producten. In 2000 steeg het netto resultaat van De Lage Landen naar een niveau van Euro 54 millioen en de portefeuille tot Euro 9,1 miljard.


---