Cap Gemini Ernst & Young



Persberichten

Parijs , 12 december 2001

Paul Hermelin volgt Geoff Unwin op als CEO van de CAP GEMINI ERNST & YOUNG Groep

De Raad van Bestuur van Cap Gemini S.A., die op 12 december in Parijs bijeenkwam, heeft zich neergelegd bij het besluit van dhr. Geoff UNWIN om zijn professionele carrière na zijn zestigste jaar niet voort te zetten en om in de loop van 2002 met pensioen te gaan, een wens die hij enige maanden geleden al te kennen had gegeven.

De Raad bedankte Geoff Unwin hartelijk voor zijn onschatbare aandeel in de ontwikkeling van de Groep in de laatste elf jaar, en met name voor het met succes leiden van de fusie van Cap Gemini, Gemini Consulting en Ernst & Young Consulting, en ook voor het introduceren van de herstructureringsmaatregelen die door het slechter worden van de markt dit jaar noodzakelijk waren.

Naar aanleiding van een voorstel van voorzitter Serge KAMPF verzocht de Raad Geoff Unwin om bestuurslid van het bedrijf te blijven en werd Paul HERMELIN benoemd om hem als Chief Executive Officer van de Cap Gemini Ernst & Young Groep op te volgen.

Sinds zijn toetreden tot Cap Gemini S.A in 1993 is Paul Hermelin onder andere lid van de Directoire (Raad van Bestuur) die de Groep van mei 1996 tot mei 2000 leidde, en bovendien is hij de belangrijkste initiator van de eenwording die vorig jaar plaatsvond tussen Cap Gemini en Ernst & Young Consulting. Op 1 januari aanvaardt hij zijn nieuwe taken naast die van Chief Operating Officer. Hij zal de verantwoordelijkheid dragen voor de definitieve opstelling en uitvoering van de budgettering van 2002, waarvoor de Raad graag de nadruk legt op het herstellen van de groei en de bedrijfsmarges.

De geauditeerde financiële resultaten voor het lopende boekjaar zullen op 20 februari 2002 aan de Raad van Bestuur worden gepresenteerd. Paul Hermelin zal dan de operationele prioriteiten bekendmaken die hij van plan is te implementeren om de genoemde doelstellingen te bereiken.

Cap Gemini Ernst & Young Philippe Guichardaz, Press Contact 33 (0)1 47 54 50 45