Gemeente Oegstgeest

Vergunningen

Kapvergunning
Op 5 december 2001 is door B&W een kapvergunning verleend aan de gemeente Oegstgeest. Het gaat om 3 populieren ter hoogte van Haarlemmertrekvaart 20 (perceel 7022). De reden van de kap van deze populieren is dat op deze plaats de nieuwe brug naar Poelgeest wordt gebouwd. Er is geen mogelijkheid de bomen te laten staan. Ter compensatie worden andere bomen geplant in het kader van dit nieuwbouwproject.

De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na afgifte van de kapvergunning bezwaren indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Accordeon
Voor het jaar 2002 is een evenementenvergunning verleend aan de heer R. Martirossian te Leiden voor het ten gehore brengen van muziek met een accordeon. De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Kampvuur
Een ontheffing is verleend aan de heer mr. L.A.C.W. Dusée, Rhijngeesterstraatweg 38 voor een kampvuur op 31 december 2001. De aanvraag en de verleende ontheffing liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Muziek
Voor het jaar 2002 is een evenementenvergunning is verleend aan de heer D. Th. Buijs te Voorburg voor het ten gehore brengen van muziek met een draaiorgel. De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Slijpen scharen en messen Een vergunning is verleend aan de heer P. Bosma te Hoofddorp voor het slijpen van scharen en messen alsmede stoelenmatten voor het jaar 2002. De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Jaarwisseling
Een ontheffing sluitingsuur en geluidsvoorschriften is verleend aan LWO The Basement voor de jaarwisseling vanaf 31 december 2001 tot en met 1 januari 2002. De aanvraag en de verleende ontheffing liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Standplaats
Voor het jaar 2002 is een standplaats- en/of ventvergunning is verleend aan:

· V.O.F. Beukers van de Vuurst (brood, koek en banket in de Lijtweg);
· Den Dekker Kaasnegotie B.V. (kaas en aanverwante artikelen in de Lijtweg);

· mevrouw T.B.T. Lu (verkoop van vietnamese loempia's op de hoek Irislaan/Lange Voort);

· Noordzeevisspecialist Van der Meij (verkoop van vis in de De Kempenaerstraat);

· Het Groene Hoekje bloemsierkunst (bloemen en planten op de hoek Irislaan/Lange Voort);

· de heer J. van der Plas (verkoop van vis op de hoek Irislaan/Lange Voort);

· de heer J.P. van der Vijver (bloemen en planten op de hoek van de De Kempenaerstraat/ Spaargarenstraat);
· Stichting Wereldwinkel Oegstgeest (producten uit ontwikkelingslanden in de Lijtweg).
Ventvergunningen aan:

· de heer J.P. Hogewoning (bloemen en planten);
· de heer Th.J.M. den Hollander (bloemen en planten);
· de heer N.H. Hoogduin (ijs, snacks en oliebollen);
· IJsman BVBA (ijs en snacks);
· Het IJsmanneke N.V. (consumptie-ijs).
· Postel lJs (ijs) De aanvragen en de verleende vergunningen liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Oliebollen
Voor 31 december 2001 een standplaatsvergunning is verleend aan bakkerij 't Stoepje te Bunschoten voor de verkoop van oliebollen op de hoek Lijtweg/Lange Voort nabij Chinees- Indisch restaurant "China House". De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Vuurwerk
De gemeente heeft regels gemaakt voor iedereen die een knallend nieuwjaar wil vieren. Hieronder staan de belangrijkste. Dit jaar valt 30 december op een zondag. Daarom mag dit jaar op 28, 29 en 31 december vuurwerk worden verkocht bij de volgende adressen:
1. Van Nieuwland Hoveniers, Haarlemmerstraatweg 8A;
2. Dullaert's IJzerwaren; De Kempenaerstraat 9-11;
3. De Tombe, De Kempenaerstraat 77. Alleen deze winkels hebben een vergunning van de gemeente om vuurwerk te verkopen.
Vuurwerk mag alleen knallen tussen 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Op ander dagen mag je geen vuurwerk bij je hebben. Behalve natuurlijk tussen de winkel en huis. Vuurwerk wordt niet verkocht aan personen onder de 16 jaar. Niemand mag meer dan 2 kilogram vuurwerk in bezit hebben. Maak van oud & nieuw voor iedereen een feestdag. Wees voorzichtig met vuurwerk. Steek geen vuurwerk af in de buurt van bejaardentehuizen, huizen met rieten daken, winkelcentra, de dierenambulance en het vogelasiel.
Je bent een rund als je met vuurwerk stunt en laat stunten. Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen een besluit van het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken. Uw bezwaarschrift kunt u binnen zes weken na publicatie zenden aan College van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Ingekomen bouwaanvragen en meldingen
· Abtspoelweg 3 -nieuwbouw woonhuis
· De Kempenaerstraat 81 - bouwen dakopbouw
· Plan de Kwaakhaven (gelegen achter Cornelis van Steenishof) - bouw 38 woonhuizen en 7 appartementen
· Rijnzichtweg 35 - plaatsen tuinhuisje
· Hofbrouckerlaan 35 - wijzigen zuidgevel woonhuis
· Wijttenbachweg 23 - tijdelijk plaatsen van een noodlokaal voor de duur van maximaal 1 jaar t.b.v. het Teylingen College (wijzigen lokatie)

Verleende bouwvergunning/geaccepteerde meldingen
· Johan Evertsenlaan 16 - uitbreiden woonhuis
· Cornelis van Eesterenlaan 31 - uitbreiden woonhuis
· Cornelis van Eesterenlaan 33 - uitbreiden woonhuis
· Cornelis van Eesterenlaan 35 - uitbreiden woonhuis
· De Kempenaerstraat 8 - uitbreiden woonhuis
· Celebesstraat 27 - uitbreiden woonhuis
· Piet Heinlaan 30 - vergroten woonhuis
· Jac P Thijsselaan 42 - plaatsen tuinhuis
· Greet Koemanplein 8 - uitbreiden woonhuis voorzijde
Sloopvergunning

· Wijttenbachweg 23 - slopen school
Alle hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen liggen van 13 t/m 27 december 2001 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Tegen een besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie schriftelijk en gemotiveerd bezwaren indienen het College van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Als u informatie wilt over het aanvragen van een bouwvergunning of een bestemmingsplan wilt inzien, kunt u een afspraak maken met de afdeling Bouwen en Wonen, Rhijngeesterstraatweg 13, telefoon (071) 51 91 761.

Vrijstellingen.
Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan artikel 19 van de WRO.
Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het volgende plan:
· Haaswijklaan 504 - vervangen woonwagen
Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 13 december 2001 t/m 3 januari 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de Centrale Balie van 08.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest kenbaar maken.

Rectificatie
In de vorige editie stond vemeld dat de volgende plannen ten behoeve voor een vrijstelling (art 19, lid 3, Wet op de Ruimtelijke Ordening) ter inzage liggen in de periode van 5 t/m 27 december 2001.
· Guus Reitsmahof 7 - uitbreiden woonhuis
· Juffermansstraat 22A - uitbreiden woonhuis Deze periode moet echter zijn: 5 december 2001 t/m 3 januari 2002