Gemeente Amsterdam

Extra geld voor promotiecampagne bestrijding lerarentekort

Dit bericht is opgenomen in het nieuwsarchief. De informatie en eventuele links naar andere sites kunnen verouderd zijn.

Het college van B&W heeft 340.000 gulden beschikbaar gesteld voor de bestrijding van het dreigende lerarentekort in Amsterdam.

Van dit bedrag is 300.000 gulden bestemd voor een promotiecampagne (voor de werving van leraren) voor het Amsterdamse basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De rest van het geld (40.000 gulden) is bestemd voor het inhuren van externe krachten.

De bijdrage van de centrale stad is eenderde van het totale bedrag dat nodig is voor de campagne, de rest van geld zal evenredig worden bijgedragen door de stadsdelen en het bijzonder onderwijs.

De campagne is inmiddels van start gegaan met een wervingsadvertentie van kandidaten (met een vooropleiding op HBO- en WO-niveau) voor een tweejarig duaal opleidingstraject waarbij werken in het onderwijs en studeren op een hogeschool worden gecombineerd. Tot nu toe hebben zich 280 potentiële kandidaten gemeld voor het duale traject.

De promotie van het Amsterdamse onderwijs en het duale traject zijn initiatieven die de wethouder Onderwijs, Jaap van der Aa, dit voorjaar met de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs is overeengekomen om het dreigende lerarentekort in Amsterdam aan te pakken. Hiervoor is ook de Initiatiefgroep Lerarentekort Amsterdam geformeerd. Andere acties van de initiatiefgroep zijn onder meer extra beloning voor leraren die een (actieve) sturende rol in schoolteams vervullen en het tegengaan van ziekteverzuim.

Clyde Moerlie 5523409

© gemeente Amsterdam - 8-01-2001