Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.15 uur ) Donderdag 13 december 2001

Munstergeleen, woninginbraak:
Woensdagavond 12 december 2001 heeft in een woning aan de Ringovenstraat te Munstergeleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster kwam omstreeks 22.30 uur thuis na een korte afwezigheid en ontdekte dat in haar woning een inbraak had plaatsgevonden. Zij trof een opengebroken achterdeur aan. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij enkele tientallen Swarovskibeeldjes werden ontvreemd. Het slachtoffer heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, zinloos geweld:
Een 49 jarige inwoner van Sittard heeft donderdag 13 december 2001 bij de politie aangifte gedaan van een mishandeling. Hij werd donderdagmorgen omstreeks 02.00 uur op de Paardestraat te Sittard door een persoon zonder enige aanleiding in elkaar gelagen. Het slachtoffer had woensdagavond een bezoek gebracht aan een café aan de Markt te Sittard waar een concert werd bijgewoond. Omstreeks 02.00 uur verliet het slachtoffer het café en liep naar de Paardestraat waar hij zijn fiets gestald had. Bij het openen van het slot van zijn fiets voelde hij plotseling een harde slag tegen zijn hoofd gevolgd door een stekende pijn in zijn hoofd. Het slachtoffer zag een ongeveer 18 jarige man met een Noord-Afrikaanse uiterlijk naast zich staan die hem de klap uitgedeeld had. Deze man had een spits gezicht, korte zwarte haren en een snor. In zijn wenkbrauwen had hij een ringetje. Hij was in gezelschap van een tweede man van dezelfde landsaard. Deze man droeg een strakke haardoek op zijn hoofd. Deze man had verder geen bemoeienis met de mishandeling. Het slachtoffer welke bang was meerdere klappen te krijgen begon te schreeuwen in de hoop dat dit de aandacht trok van passanten. Het slachtoffer rende daarna weg. Mogelijk heeft hij tijdens zijn vlucht even het bewustzijn verloren omdat hij zich een gedeelte van zijn vlucht niet meer kon herinneren. Na bijgekomen te zijn is het slachtoffer huiswaarts gegaan en heeft daarna in gezelschap van zijn echtgenote een bezoek aan het ziekenhuis gebracht. Daar werd een wond ter hoogte van zijn gekneusd jukbeen gehecht. Vervolgens stelde hij de politie in kennis van het voorval. Donderdagmorgen heeft het slachtoffer bij de politie aangifte gedaan. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die het voorval hebben zien plaatsvinden. Deze kunnen contact opnemen met de politie in Sittard telefoon 0900-8844.