Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 16.30 u) Donderdag, 13 december 2001

District Kerkrade

Vaals; verlaten plaats aanrijding
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Gemmenicherweg in Vaals. Bleek dat een auto in een bocht door nog onbekende oorzaak enkele paaltjes langs de weg en een verkeersbord omver had gereden. De inzittenden van de auto zouden daarna zijn uitgestapt en zijn weggelopen. De politie trof op de Bosstraat vervolgens een tweetal personen aan, een 32-jarige man uit Aken (D) en een 22-jarige vrouw uit het Belgische Moresnet die voldeden aan het opgegeven signalement. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De bij de aanrijding flink beschadigde auto werd inbeslaggenomen en afgesleept. De Akenaar, die geen rijbewijs heeft, heeft bekend de auto te hebben bestuurd en in de bocht de aanrijding te hebben gehad waarna hij in paniek de plaats van aanrijding heeft verlaten. De politie maakt proces-verbaal op terzake deze feiten.

Vaals/Gulpen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Tentstraat in Vaals van een 57-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Vaalsenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Op de Rijksweg in Gulpen bleek afgelopen nacht bij controle van een 38-jarige man uit Wittem dat ook deze automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse; 1,3 promille. Ook deze verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.