Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wereldwijde testinfrastructuur van Mercury Interactive nu direct toegankelijk

LoadRunner Hosted Virtual Users: maatwerk stresstesten van webapplicaties met duizenden virtuele gebruikers van over de hele wereld.

Utrecht, december 2001 - Mercury Interactive introduceert LoadRunner Hosted Virtual Users, een applicatie waarmee de prestaties van webapplicaties wordt getest bij uiteenlopende bezoekersaantallen. LoadRunner Hosted Virtual Users draait op de systemen van Mercury Interactive, zodat extra investeringen in hardware of software niet nodig zijn.

Website-beheerders kunnen met deze nieuwe dienst van Mercury Interactive zélf grootschalige loadtests op hun applicaties uitvoeren. De performance wordt daarbij getest vanaf verschillende lokaties buiten de firewall; eventuele problemen worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Deze 'end-to-end' performancetests geven inzicht in de prestaties vanuit het standpunt van de eindgebruiker en voorspellen knelpunten in de infrastructuur van het netwerk.
Zo ontstaat 'grip' op de hele keten: van webbezoeker tot en met het eigen systeem. Naast het meten van de reactie van de applicatie op uiteenlopende belastingen, kunnen ook de performance-ervaringen van eindgebruikers wereldwijd worden gemeten en in kaart gebracht. Het resultaat is een robuuste oplossing voor continue, geautomatiseerde loadtests.

Hoe werkt LoadRunner® Hosted Virtual Users?
Testgroepen kunnen vanaf verschillende geografische lokaties met de interface van LoadRunner Hosted Virtual Users de loadtest aansturen en de voortgang via het web bekijken. Met de eenvoudig te bedienen interface worden tests gepland en capaciteit op de host servers van Mercury Interactive gereserveerd. Bestaande LoadRunner scripts kunnen met LoadRunner Hosted Virtual Users opnieuw worden gebruikt om buiten de firewall te testen. Wie nog geen LoadRunner-gebruiker is, kan de Virtual User Generator en LoadRunner Analysis zonder extra kosten downloaden om eigen testscenario's te ontwikkelen en te definiëren welke grootheden gevolgd moeten worden.

Tijdens de tests kunnen de testers op ieder moment de resultaten van de performance metingen - zoals 'hits' per seconde, verwerkingscapaciteit, transactie responsetijden en gebruik van hardware ? 'real time' bekijken. Alle uitkomsten kunnen vergeleken worden met gegevens van de servermonitor om knelpunten op te sporen. Na afloop van de test kunnen de resultaten 'on-line' worden geanalyseerd of gedownload voor verdere analyse.

De scripts voor LoadRunner en LoadRunner Hosted Virtual Users zijn ook te gebruiken met Topaz en Topaz Active Watch, de Application Performance Management tools van Mercury Interactive die automatisch fouten en hun oorzaken in applicaties signaleren en aanwijzingen generen voor optimalisatie.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentiepositie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.