Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmiddag 13 december
16:11 donderdag 13 december 2001

Roel Hallink, tel; 06-51528156
De voorlichting en het perspiket wordt rond deze tijd overgenomen door Dirk Neef.


* Ongeval met letsel

HOOGEVEEN Vanmorgen reed een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar auto over het NAM-weggetje vanaf de Zuidwoldigerweg naar de Echtenseweg. In een scherpe bocht reed de vrouw op onverklaarbare wijze rechtdoor, waar ze in een weiland tot stilstand kwam. Ze is met pijn aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

NIEUWEDIEP Vanmorgen vond er een ongeval plaats op de Bareveld. Een 38-jarige inwoner van Eexterveensche Kanaal reed met een 24-jarige vrouw uit Veendam op een bromfiets over de Bareveld. In een bocht slipte de bromfiets en beiden kwamen te vallen. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis, de man met een gebroken been en de vrouw met letstel aan het bovenbeen.

NIEUW DORDRECHT Vanmorgen kwam een 51-jarige motorrijder uit Klazienaveen te vallen op de N862. De man wilde een auto inhalen, totdat hij zag dat er een auto van tegengestelde richting kwam. Toen hij remde blokkeerde zijn wiel, waardoor hij ten val kwam. De man is met letsel aan zijn duim en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


* Diefstal auto

NIEUW-WEERDINGE Afgelopen nacht werd er aan de B. Nieuwenhuisweg een Mercedes gestolen. De auto stond geparkeerd op het erf.

ASSEN Afgelopen nacht is aan de Oldengaardestraat een auto gestolen. Het betreft een zwarte Opel Kadett die te herkennen is aan een vlam op de motorkap en kleine vlammetjes aan de zijkanten. Opvallend is dat de auto al eerder een keer gestolen is, maar werd even later weer terug gevonden.


* Diefstal uit auto

RUINERWOLD Afgelopen nacht werd er aan het Boerpad ingebroken in een auto. De auto stond op de parkeerplaats. De dader(s) hebben na het forceren van het portierslot de radiocassetterecorder weggenomen.

ZUIDLAREN Gistermiddag werd er aan de Wilhelminalaan ingebroken in een auto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats. De dader(s) hebben de rechtervoorruit ingeslagen en namen de autoradio en een handtas met bankpasjes, rijbewijs en een portemonnee met geld mee. De schade is nog niet bekend.

Eveneens werd er gisteren aan De Millystraat ingebroken in een auto. Ook hier werd de rechtervoorruit vernield en namen de dader(s) de radio mee. Het dashboard is hierdoor beschadigd.

ZUIDWOLDE Afgelopen nacht werd er aan de Vogelkerslaan ingebroken in een auto. De auto stond geparkeerd onder de carport naast een woning. Gestolen werd een Sony radio/cd speler.

Ook werd er afgelopen nacht aan de Boslaan ingebroken in een auto. De auto stond geparkeerd op de oprit bij een woning. Hoe de dader(s) de auto zijn ingekomen is nog niet duidelijk. Na het doorknippen van de bedrading werd de radio/cd-speler met wisselaar gestolen.

Eveneens werd er afgelopen nacht aan de Bernhardlaan ingebroken in een VW-bus. De bus stond geparkeerd onder de carport naast de woning. Ook werd hier na het doorknippen van de draden de radio/cd-speler meegenomen.

MEPPEL Tussen gistermiddag en vanmorgen werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de A. Toriedreef. Na het forceren van het portier konden de dader(s) de auto inkomen en namen ze de radio/cd-speler mee.

RODEN Afgelopen nacht werden er aan de 1e Energieweg 2 velgen van een auto gestolen. De auto stond geparkeerd bij een bedrijf.


* Auto in kanaal

VRIES Vanmorgen werd er aan de Nieuwe Stukken een auto in het NW kanaal gevonden. Omdat niet bekend was of er nog mensen in de auto zaten, waren alle hulpverlenende diensten snel ter plekke. Er zaten geen mensen meer in de auto. Achteraf bleek dat de auto gestolen was in Groningen. De gehele achterzijde en voorzijde waren van de auto gehaald. Waarschijnlijk is de auto daarna in het kanaal gedumpt.


* Diefstal uit bedrijf

EELDE Afgelopen nacht werd er aan de Hoofdweg ingebroken in een bedrijf. De dader(s) konden na het forceren van de toegangsdeur het pand binnen gaan. Ontvreemd werd zon fl.300.


* Diefstal goederen

ASSEN Vanmorgen werd een 21-jarige vrouw uit Deventer beroofd van haar portemonnee. De vrouw stond in de telefooncel met haar portemonnee in haar hand, toen plotseling de deur geopend werd en een jongen de portemonnee uit haar handen greep. Daarna rende de jongen weg en sprong daarna bij een andere jongen op een scooter. Signalement van de jongens;

- Blanke jongen met blond haar, ongeveer 14-15 jaar oud. Droeg donkere pet, zwarte Kappa trainingsbroek met Kappa tekens aan de zijkant, zwarte jas met brede witte band over het midden, witte sportschoenen.
- (jongen op scooter) Licht getint met kort zwart haar, ongeveer 16-17 jaar. Droeg een zwarte pet en een witte/cremekleurige jas met blauwe strepen op de zijkant en bij de kraag en een blauwe spijkerbroek. De scooter was zwart/grijs met een matgrijze uitlaat met reliëfrondjes op de zijkant. Vermoedelijk een Firefox scooter.


* Diefstal uit woning

ASSEN Gistermiddag werd er aan de Thorbeckelaan ingebroken in een woning. Gestolen werd een (Siemens) GSM, 5 à 6 horloges van diverse merken en 6 flesjes aftershave. De dader(s) hebben het huis doorzocht, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe ze zijn binnengekomen.


* Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Rond de middag is in een winkel aan de Hoofdstraat een 35-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt op het stelen van goederen. Ze werd gepakt bij het verlaten van de winkel toen het alarm afging. Zij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleek dat zij in totaal
11 slipjes en een pyjama had gestolen met een totale waarde van bijna fl. 200. Verdachte heeft een dagvaarding meegekregen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe