Microsoft-producten zijn gereed voor de euro

Uitgebreide euro-informatie via het Microsoft Euro Currency Resource Center

Schiphol-Rijk, 13 december 2001 - De belangrijkste producten van Microsoft zijn gereed voor de euro. Hiertoe behoren onder meer Microsoft Office XP en de besturingssystemen Windows 2000 en Windows XP. Reeds in 1998 is het bedrijf in samenwerking met klanten gestart met het euro-gereed maken van zijn applicaties. Alleen de Microsoft-producten die niet meer leverbaar zijn of die dateren van vóór het euro-besluit, zijn niet euro-compatibel. Voor de pre-Windows 98-besturingssystemen van Microsoft kunnen kosteloos patches worden gedownload.

Verder blijft Microsoft werken aan aanvullende programma's en add-on's om de euro-ondersteuning te optimaliseren. Hiertoe behoort onder meer een Infolabel voor Word 2002 en Excel 2002 (Euro Smart Tag) voor het op de juiste wijze converteren van Europese valuta. Dit Infolabel is in diverse Europese talen, waaronder het Nederlands, beschikbaar en gratis te downloaden zijn van het web (Nederlandse versie: http://office.microsoft.com/dutch/downloads/2002/EuroST.aspx).

Office XP bevat een volledige set euro-functies via de Excel Euro Currency add-in. Tot deze functies behoren het Eurovalue-venster en de Eurovalue-toolbar voor de weergave van geconverteerde waarden alsmede de Euroconvert-function voor het converteren van een rij cellen naar de euro. Tevens is er een knop op de standaard toolbar om euro-waarden automatisch te converteren en een euro-calculator om valuta van Europese landen die overgaan op de euro, te converteren naar euro en omgekeerd. Deze conversie vindt plaats volgens de Europese richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld op het gebied van conversie, triangulatie (conversie van de ene naar de andere valuta via de euro als tussenstap), afronding en precisie (aantal decimalen).

Een Microsoft-product ondersteunt de euro als:

* een lettertype wordt gebruikt dat het euro-teken bevat;
* de gebruiker het euro-teken kan invoeren, weergeven en opslaan in elke context waarbinnen een euro-teken wordt verwacht;
* de gebruiker het euro-teken kan printen, mits de printer en de bijbehorende fonts het euro-teken eveneens ondersteunen;
* de euro wordt weergegeven als het standaard valuta-symbool, mits de euro als standaard is opgegeven in de Regionale Instellingen van het besturingssysteem;
* de euro-valutaconversie wordt uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Europese Commissie, mits valutaconversie een functie is van het product.
Voor de ondersteuning van klanten op euro-gebied heeft Microsoft op haar Internet-site het Euro Currency Resource Center ingericht. Hier is een duidelijk overzicht te vinden van alle Microsoft-producten, waarvoor de euro een rol speelt. Gebruikers kunnen hier vinden of een product gereed is voor de euro en, indien dat niet het geval is, wat er gedaan kan worden om met de euro te werken.

Meer informatie, alsmede euro-productupdates en hulpprogramma's die met de euro verband houden, zijn beschikbaar op http://www.microsoft.com/netherlands/euro/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.