Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2001 Politiebericht hennepkwekerij te Maastricht (HP 16.30) Donderdag 13 december 2001

Maastricht, hennepkwekerij in woning:
De politie heeft donderdagmorgen 13 december 2001 tegen een 64 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het in bedrijf hebben van een hennepkwekerij.
Vanmorgen omstreeks 10.15 uur deed de politie in aanwezigheid van de bewoner een onderzoek in diens woning aan de Mathias Soironstraat te Maastricht, naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In een van de slaapkamers werd de ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 108 jonge plantjes die onder 6 assimilatielampen opgesteld stonden. Verder tof de politie een afzuiginstallatie en een koolstoffilter aan. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de planten werd de kwekerij ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. De politie maakt tegen de 64 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal op. Deze verklaarde de kwekerij pas sedert twee dagen in bedrijf te hebben. De officier van Justitie legde aan de bewoner in het kader van afhandeling snelrecht een boete op van fl. 2500,-.