Politiebericht Den Bosch 13-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN, Drunen

Woensdagmiddag is een 23-jarige man uit Drunen aangehouden. Die middag, rond 13.30 uur werd gemeld dat een man in een winkel aan de Hugo de Grootstraat in Drunen overlast ver-oorzaakte en het personeel bedreigde. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de man door hard weg te lopen, aan zijn aanhouding te ontkomen. Politiemensen zette de achtervol-ging in. Iets verder in de straat kon de man worden aangehouden. De politie werd hierbij geholpen door een onbekende gebleven voorbijganger. Terwijl de politiemensen de man wilde overbrengen naar een surveillanceauto, verzette de man zich hevig. Twee politiemen-sen raakten hierbij gewond. Een van de politiemensen werd zelfs door de verdachte gebeten. Ze werden zodanig gewond, dat ze zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Bij de aanhouding bedreigde de man de onbekende voorbijganger met de dood. De politie wil dan ook graag in contact komen met deze voorbijganger.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING, `s-Hertogenbosch

Woensdagavond is een 28-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man was bij een horecagelegenheid aan de Celsiusstraat in `s-Hertogenbosch de toegang geweigerd, daar hij zich eerder had misdragen. Hierop sloeg de man de eigenaar van de gelegenheid met een vuist tegen het hoofd. Ook vernielde de man een ruit van de horecagelegenheid. De man die onder invloed bleek te zijn kon korte tijd later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

VERLICHTINGSCONTROLE, Vlijmen

Donderdagmorgen is op de Meliestraat in `s-Hertogenbosch een verlichtingscontrole gehou-den. Totaal 11 bestuurders zijn bekeurd omdat de verlichting niet in orde was. De controles worden uitgevoerd in het kader van de actie "zien en gezien worden". Een ver-lichtingsactie naar aanleiding van de wijzigingen in de wetgeving, zoals de regel de brom-fiets op de rijbaan en de regel rechts gaat voor.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 36-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in `s-Hertogenbosch betrapt toen een trui wilde weghalen. Uit onderzoek bleek dat de vrouw twee dagen geleden ook al was betrapt op een winkeldiefstal , toen in een winkel aan de Pensmarkt. Tegen de vrouw is opnieuw proces-verbaal opgemaakt.