Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ENERGIEBEDRIJVEN ONTHOUDEN CONSUMENT MILJOENEN GULDENS

Internet beste wapen voor consument tegen te hoge stroom- en gsmprijzen

EINDHOVEN 13-12-2001. Overstappen naar een nieuwe stroomleverancier of gsm-abonnement levert de consument nu eindelijk wel geld op. De consument wordt tegenwoordig overspoeld met dure imago reclames van de energiebedrijven en gsm-aanbieders. Bovendien worden de belastingvoordelen op de groene stroom, door de energiebedrijven, niet doorgegeven aan de consument. Resultaat onnodig hoge prijzen voor de consument. De NMA denkt na over een onderzoek in de energiesector. Maar de nieuwe consument, verenigd in UnitedConsumers, wacht niet meer af. UnitedConsumers start vandaag met het teruggeven van reclame- en belastingvrijstellingen, als een standaardkorting, op de stroom- of gsm-rekening van de consument.

GROENE STROOM EN 35 TOT 200 GULDEN BESPARING
Alle traditionele energiebedrijven zoals; Essent, Nuon, Eneco verkopen nu groene stroom boven, of gelijk aan, de prijs van grijze (traditionele) stroom. "Onze 100% groene stroom is altijd goedkoper dan de huidige (grijze) stroomprijs". De besparingen zijn op het internet te berekenen en varieren van 35 tot ruim 200 guldens per jaar, aldus ir. Bas Poell, directeur UnitedConsumers. Voor een huishouden is de overstap naar UnitedConsumers, als gegarandeerd goedkopere energieleverancier, bovendien eenvoudig en zorgeloos. "Alleen even 1 minuutje aanmelden op www.UnitedConsumers.com en klaar. Al het andere, zoals het opzeggen bij de oude energieleverancier en de meter opname etc?. verzorgen wij", aldus Poell. De kwaliteit en zekerheid van elektriciteit wordt, net als bij de huidige (grijze) elektriciteit nu, door de onafhankelijke elektriciteitsnetbeheerder, altijd gewaarborgd. UnitedConsumers speelt zo slim in op het feit dat, sinds 1 juli 2001, alle huishoudens in Nederland vrij zijn te kiezen bij wie ze groene elektriciteit afnemen. De milieubewuste consument verdient dus zo aan zijn overstap, en dat is uniek.

BEPROEFD CONCEPT MET INTERNETBENZINE
Dat juist UnitedConsumers vandaag via internet start met de verkoop van groene stroom en gsm-abonnementen, onder de reguliere marktprijzen, komt door belangrijke overeenkomsten tussen de energie-, gsm- en de benzinemarkt. "In deze markten is er sprake van; enkele machtige aanbieders, een toenemende prijsdruk en ondoorzichtigheid in prijs en kortingen" aldus; prof. dr. Arjan van Weele, Hoogleraar Inkoopmanagement, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Nyenrode. UnitedConsumers weet waarover ze praat. Nog maar 1 jaar terug startte de organisatie met de revolutionaire Internetbenzine. De grote oliemaatschappijen gaven het initiatief destijds weinig kans. Maar inmiddels zijn er 42.000 consumenten aangemeld. Zij kunnen tot 5,- per tankbeurt besparen bij inmiddels 150 deelnemende tankstations van oa. Shell, Esso, BP, Texaco, Esso, etc? verspreid over Nederland. Ook de ANWB-leden, via de ANWB Mobiliteitspas, kunnen bij deze tankstations terecht. Eind 2002 zullen er 300 deelnemende tankstations zijn. Feitelijk groeien we tien keer sneller dan Tango, aldus drs. Paul van Selms, initiatiefnemer.

HELDERE KORTINGEN OP GSM ABONNEMENTEN
Ook gsm kan goedkoper en overzichtelijker. Met alle gsm-abonnementen en de verschillende soorten belgedrag zijn meer dan 1.000 verschillende combinaties te maken. "Logisch dat de consument door de bomen, het bos niet meer ziet", aldus Poell. "Een goed overzicht met vergelijkingsmogelijkheden doet verkopen, het aanprijzen van een willekeurige aanbieding niet. Mensen willen immers kunnen vergelijken. Het kopen van een gsm-toestel met
-abonnement kan zo op het internet ongeveer 200 tot 600 guldens goedkoper.
PRIJSBEWUSTE CONSUMENT
UnitedConsumers mikt op de prijsbewuste consument in Nederland. Die zijn er, gezien de economische ontwikkelingen, steeds meer. Ongeveer 75% van de 42.000 bij UnitedConsumers aangesloten automobilisten is geinteresseerd in de goedkopere groene energie en gsm abonnementen. "We verwachten 1.000 nieuwe stroom- en 500 nieuwe gsm-klanten per maand", aldus drs. Paul van Selms. Het energiebedrijf Cogas is de groene stroom leverancier van UnitedConsumers. De gsm abonnementen zijn van de bekende netwerken (KPN, Libertel, Ben, etc..) en toestellen van (Nokia, Ericsson etc?..).


---
Noot aan de redactie (