Vlaamse overheid

Vlaams minister Dirk Van Mechelen heeft vandaag de bouwvergunning voor het oprichten van een aardappelloods aan de Oppemstraat te Oppem (Meise) geweigerd.

De niet toekenning is het gevolg van het feit dat beoogd werd het gebouw in te planten op een heuveltop in een open glooïend landschappelijk waardevol landbouwgebied waarin het voorgestelde bouwwerk niet paste. Het concept van de loods zou op generlei wijze in overeenstemming zijn met de bestaande site en de ruimere omgeving omwille van zijn omvang, materiaalgebruik en gebouwtypologie qua schaal en karakter.

Er werd geoordeeld dat betreffend voorstel op onaanvaardbare wijze de esthetische waarde van betreffende pittoreske dorpskern schendt. Tevens hypotheceert het voorstel in sterke mate het aanwezige open vrij-homogene en glooïend landschap rondom. Daarom werd het door de aanvrager ingestelde hoger beroep heden door Vlaams minister Dirk Van Mechelen verworpen.

Het betreffende dossier van de vergunningsaanvraag werd op 5 juni 2001 eveneens geweigerd door het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Meise.

Voor meer persinfo:
Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen Philippe Heyvaert, woordvoerder en Carl De Coster, raadgever

Tel.: 02 553 64 11
Fax 02 553 64 55
e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be