FNV BONDGENOTEN

Geen doorstart voor Den Oudsten Bussen

Geen doorstart voor Den Oudsten Bussen

Autobusfabrikant Den Oudsten in Woerden mag geen nieuwe start maken. Vandaag werd bekend dat banken en curator niet in zee wensen te gaan met overnamekandidaat Heerema, een ondernemer uit het noorden van het land. FNV Bondgenoten vindt het dieptriest dat het bedrijf geen doorstart kan maken en dat de 257 werknemers op straat staan.

Bestuurder Leen van Dijke van FNV Bondgenoten is verbolgen. .Er is gekozen tussen de belangen van de schuldeisers en het belang van werkgelegenheid. Het is duidelijk dat die keuze ten nadele van de werknemers is uitgevallen. Diep triest. Temeer omdat er ook geen geld is voor een sociaal plan. FNV Bondgenoten probeert nu driftig om de werknemers zoveel mogelijk bij bedrijven in de buurt onder te brengen., aldus een bijzonder teleurgestelde van Dijke.

Op 14 november raakte Den Oudsten Bussen in surseance van betaling. Op 19 november volgde het faillissement. Tot vandaag is er gesproken met overnamekandidaten. De belangrijkste daarvan was Heerema, eigenaar van machinefabriek Elburg. Bestuurder L. van Dijke had het volste vertrouwen in Heerema, met name in zijn visie en wijze van aanpak van de doorstart.

Meer informatie:
Leen van Dijke, bestuurder, 06-51406357
Jos van Dijk, voorlichter, 06-22518743

13 dec 01 19:55