Gemeente Papendrecht

Laatste update: 11.12.2001 Inspraak bij ontwerp Reconstructie Burgemeester Keijzerweg tussen Ketelweg en N3.
Om te voldoen aan artikel 5 van de Inspraakverordening hebben burgemeester en wethouders van Papendrecht het voornemen een reconstructie uit te voeren van de Burgemeester Keijzerweg tussen de Ketelweg en N3. Voor dat doel is voor het genoemde gebied een plan gemaakt.

Het plan, bestaande uit een plankaart, ligt voor ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen ter inzage op het raadhuis op de volgende plaatsen en tijdstippen: maandag 17 december 2001 tot en met woensdag 2 januari 2002 in de burgerleeskamer van het raadhuis tussen 08.30 en 12.30 uur, en tussen 13.30 en 17.00 uur; donderdag en vrijdag 3 en 4 januari 2002 in de burgerleeskamer van het raadhuis tussen 09.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur. Op deze dagen kunt u desgewenst een toelichting vragen aan de medewerkers van het Ingenieursbureau; vrijdagavond 4 januari 2002 in de burgerleeskamer van het raadhuis tussen 18.00 en 19.30 uur. Indien u op vrijdagavond een toelichting wilt dan kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoon nummer 6418384; mogelijkheid voor indiening van mondelinge zienswijze op een informatieavond d.d. 9 januari 2002, waarvoor belanghebbende personen schriftelijk zijn uitgenodigd. Hierbij wordt uitdrukkelijk gesteld dat, indien men verhinderd is op deze tijden, de mogelijkheid bestaat tussen 17 en 21 december 2001 een afspraak te maken om op een ander tijdstip het plan in te zien.
Op woensdag 9 januari 2002 wordt vanaf 20.00 uur een informatieavond gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te Papendrecht. Wethouder drs. F.G. de Jong zit de avond voor en medewerkers van het Ingenieursbureau en de afdeling Beheer en Onderhoud lichten de plannen toe, benatwoorden vragen en bespreken suggesties voor aanpassingen van de plannen. Bij verhindering wordt u verzocht contact op te nemen met bovengenoemde afdeling. De binnengekomen reacties worden samengevat in een verslag van de informatieavond. Dit verslag en het eventuele gewijzigde plan worden, na een mededeling, van maandag tot en met vrijdag alsmede de vrijdagavond van 18.00 tot 19.30 uur ter visie gelegd. De laatste twee dagen van deze week kunnen, indien gewenst, de plannen mondeling worden toegelicht door medewerkers van het Ingenieursbureau. Indien u op vrijdagavond een toelichting, op het eventueel gewijzigde plan, wilt dan kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 6418384. Het verdere verloop van de inspraakprocedure is aangegeven in een bij de stukken ter inzage gelegd inspraakprocedurebesluit.

Inspraak bij ontwerp Reconstructie Gerard Dousingel, Jan van Goyenstraat en de Ferdinand Bolstraat.
Om te voldoen aan artikel 5 van de "Inspraakverordening" maken burgemeester en wethouders van Papendrecht bekend dat zij het voornemen hebben om een reconstructie uit te voeren van de Gerard Dousingel, Jan van Goyenstraat en de Ferdinand Bolstraat. Voor dat doel is voor het genoemde gebied een plan gemaakt. Het plan ligt evenals op dezelfde tijdstippen als het bovenstaande plan ter, zij het dat de informatieavond over dit plan gehouden wordt op maandag 7 januari 2002. Wethouder drs. F.G. de Jong zit vanaf 20.00 uur de avond voor.

Bekendmaking verwijderen voertuigen
Op twee parkeerplaatsen voor de kantoren van Itso Marine Spares BV aan de Biezen 28 en 29 te Papendrecht staan twee voertuigen geparkeerd. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden voertuigen die voor de recreatie of mede voor andere dan verkeersdoeleinden worden gebruikt langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren.
Het eerste voertuig is een oude SRV wagen zonder kenteken. Deze wagen is van het merk Spijkstaal. Het tweede voertuig is een camper met het kenteken VH-BH-32.
Wij roepen de eigenaars of houders van de voertuigen op, deze binnen veertien dagen na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen. Indien de voertuigen niet binnen de termijn zijn verwijderd, gaan wij (artikel 125 e.v. van de Gemeentewet) over tot verwijdering van de voertuigen. Na verwijdering worden de voertuigen opgeslagen en pas aan een eventuele rechthebbende teruggegeven als de kosten van bestuursdwang zijn voldaan. Wanneer de rechthebbende zich niet meldt kunnen de caravans worden verkocht. Mocht verkoop niet mogelijk blijken, dan kunnen de voertuigen zonodig worden vernietigd. De belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift bij ons indienen. Wanneer gelet op de betrokken belangen spoed is vereist, kan de belanghebbende de president van de arrondissementsrechtbank in Dordrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, 13 december 2001

De secretaris, De burgemeester,
Ing. J.H. van de Zedde C.J.M. de Bruin

Bekendmaking sluitingsuren horecabedrijven rondom jaarwisseling De burgemeester van Papendrecht heeft besloten op grond (van artikel 2.3.1.5) van de Algemene Plaatselijke Verordening tot een algehele afwijking van het sluitingsuur voor horecabedrijven in verband met de jaarwisseling. Horecabedrijven kunnen op 1 januari 2002 de inrichting tot uiterlijk 05.00 uur openhouden. Onder horecabedrijven worden in dit verband verstaan bedrijven die beschikken over een geldige vergunning ingevolge de Drank- en Horecawetgeving.

Aan dit besluit verbind ik de volgende extra voorschriften:
1. Vanaf 04.00 uur dient de deur te worden gesloten voor bezoekers. Dit betekent dat vanaf dit tijdstip alleen nog mensen het gebouw kunnen verlaten.

2. Het geluidsniveau dient zodanig te zijn dat de omwonenden hiervan geen overlast ondervinden.

3. Eventuele aanwijzingen of bevelen van de politie en/of brandweer met betrekking tot de openbare orde en veiligheid of van andere betrokken gemeentelijke instanties vanuit hun taaksector dienen stipt en onmiddellijk te worden opgevolgd.

De burgemeester van Papendrecht, 13 december 2001

C.J.M. de Bruin

Aanwijzing en reservering invalidenparkeerplaats. Burgemeester en wethouders hebben besloten een direct nabij de woning Constantijn Huygenslaan 353 ge-le-gen par-keer-vak aan te wij-zen als in-validen-par-keer-plaats en te reserveren ten behoeve van mevrouw M.J. Elderson.

Aanwijzing en reservering invalidenparkeerplaats. Burgemeester en wethouders hebben besloten een direct nabij de woning Constantijn Huygenslaan 175 ge-le-gen par-keer-vak aan te wij-zen als in-validen-par-keer-plaats en te reserveren ten behoeve van de heer W.H. Kalb.

De motiveringen, die aan de twee reserveringen van invalidenparkeerplaatsen ten grond-slag liggen, zijn nader omschreven in besluiten die op het publicatie-bord van het gemeentehuis zijn opgehangen. Belanghebbenden kunnen gedurende zes we-ken na heden een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Zij die een bezwaarschrift indienen, kunnen een verzoek indienen voor het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij en gericht aan de President van de Rechtbank, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.

invalidenparkeervak in te trekken.
Bouwaanvragen Oostpolder.
Van vrijdag 14 t/m donderdag 28 december 2001 liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Ontwikkeling (kamer 2.12, 's morgens van 9.00 tot 12.30 uur en ´s middags na telefonische afspraak, 6418321/6418377) de bouwaanvragen voor de bouw van 2 woningen in de wijk Oostpolder (fase 2), deelgebied Tiendzone-west ten zuiden van de Zuidkil.
Het bouwplan ligt binnen het geldend bestemmingsplan Oostpolder 1993 en voldoet aan de bestemming 'Uit te werken woongebied met bijbehorende voorzieningen -UW(bv)'. De bouwaanvraag is in overeenstemming met het plan dat burgemeester en wethouders voor dit gebied voorbereiden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om conform artikel 15, lid II uit genoemd bestemmingsplan en nadat van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een verklaring van geen bezwaar is ontvangen, medewerking te verlenen aan het bouwplan. Gedurende de inzagetermijn van twee weken kunnen belanghebbenden schriftelijk hun bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders.

Bekendmaking
Van vrijdag 7 t/m donderdag 20 december 2001 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (Markt 22, bij de afdeling Ontwikkeling, kamer 2.12, ´s morgens van 9.00 tot 12.30 uur en 's middags na telefonische afspraak (6418321) de bouwaanvragen voor de bouw van twee woningen in de wijk Oostpolder, deelgebied Tiendzone-west ten zuiden van de Zuidkil.
Het bouwplan ligt binnen het geldend bestemmingsplan Oostpolder 1993 en voldoet aan de bestemming 'Uit te werken woongebied met bijbehorende voorzieningen -UW(bv)'. De bouwaanvraag is in overeenstemming met het plan dat burgemeester en wethouders voor dit gebied voorbereiden.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens om conform artikel 15, lid II uit genoemd bestemmingsplan en nadat van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een verklaring van geen bezwaar is ontvangen, medewerking te verlenen aan het bouwplan. Gedurende de inzagetermijn van twee weken kunnen belanghebbenden schriftelijk hun bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders.


- Op 13 november 2001 voor het plaatsen van een dakopbouw en een dakkapel op de woning Reviusstraat 14;


- Op 19 november 2001 voor het aan de voor- en achterzijde uitbouwen van de woning Potgieterstraat 22;


- Op 22 november 2001 voor het aan de voorzijde uitbreiden van de bij de woning Anjerstraat 18 behorende garage;


- Op 3 december 2001 voor het aan de achterzijde uitbouwen van de woning Wipmolen 72;


- Op 6 december 2001 voor het plaatsen van een dakopbouw op de woning H. Memlingstraat 22.

Afgegeven bouwvergunningen:

- Op 6 december 2001 voor het plaatsen van een dakopbouw alsmede het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning Roemer Visscherstraat 5;


- Op 6 december 2001 voor het plaatsen van een dakopbouw alsmede het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning Oudaenstraat 34;

- Op 11 december 2001 voor het oprichten van een aanobuw aan de zij- en achtergevel van de woning Schoorweg 109;

- Op 11 december 2001 voor het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning Bilderdijkstraat 4.
Verzonden bouwtoestemmingen:

- Op 5 december 2001 voor het plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak van de woning Lisdreef 53;

- Op 10 december 2001 voor het aan de achterzijde uitbouwen van de woning Westeind 185.