Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Click Commerce kondigt voor .NET geschikte Channel Management Suite aan

Click Commerce 4.3 is het eerste 'sell-side' e-commerce-product dat gebruik maakt van Microsoft's .NET-platform

Channel Management Suite reduceert 'Total Cost of Ownership' door middel van webservices, business process management en automatische upgrades

Amsterdam, 13 december 2001 -- Click Commerce (Nasdaq: CKCM), de toonaangevende leverancier van software en diensten voor channel management, kondigt de nieuwste versie van haar channel management suite aan, Click Commerce 4.3. Click Commerce 4.3 is het eerste sell-side e-commerce-product dat op Microsoft's .NET-platform draait. Grote productiebedrijven met complexe distributiekanalen zullen als eerste van de nieuwe software kunnen profiteren, die webservices benut om de integratie te vereenvoudigen en de benodigde ontwikkeltijd te verkorten.

Met deze introductie kunnen klanten van Click Commerce grotere besparingen realiseren en een sneller rendement op hun investering behalen, dankzij verschillende belangrijke uitbreidingen van het platform en een aantal nieuwe features. Belangrijke verbeteringen zijn onder meer:


* Een grafische tool voor het definiëren en beheren van bedrijfsprocessen. Zo bevat Lead Manager nieuwe 'business process management' (BPM)-tools waarmee sales- en business-unitmanagers het proces voor de distributie van leads binnen het kanaal kunnen wijzigen middels een eenvoudig te gebruiken visuele interface, die geen programmeerwerk vereist. Door gebruikers in staat te stellen om zelf bedrijfsprocessen te beheren en werkstromen te veranderen, verminderen de onderhouds- en updatekosten van de oplossing


* Configuration Manager is een 'constraints-based' toepassing voor configuratie en maatwerk waarmee distributiepartners en hun klanten complexe, built-to-order producten en maatwerkoplossingen accuraat kunnen definiëren. Configuration Manager verifieert onmiddellijk de beschikbaarheid van opties en berekent prijzen voor het maatwerk, waardoor de klant een betere service ontvangt en het aantal incorrecte orders afneemt.


* Een verbeterde toepassing voor klantenbeheer stelt verkoopmanagers en klantenservicemedewerkers in staat om relaties met klanten te beheren. Customer Manager geeft vertegenwoordigers in het kanaal via een webinterface real-time toegang tot klantenprofielen, contactinformatie, klantgerelateerde notities en zoekfunctionaliteit, hetgeen de effectiviteit van de verkoopinspanningen in het distributiekanaal vergroot.

Daarnaast bevat de Click Commerce channel management suite verbeterde analysemogelijkheden voor het meten van de prestaties in het kanaal en een productcatalogus die webservices gebruikt om de ontwikkelkosten te beperken en de efficiency te vergroten. Hierdoor zijn een snellere implementatie en upgradeprocedures mogelijk.

".NET en webservices spelen een belangrijke rol bij de evolutie van channel management," zegt Michael W. Ferro, Jr., oprichter en CEO van Click Commerce. "Door deze opkomende technologieën in ons product te verwerken, heeft Click Commerce de meest robuuste, functionaliteitrijke channel management suite voor wereldwijde productiebedrijven verder verbeterd met een oplossing die hun totale eigendomskosten zal verminderen."

Click Commerce 4.3 is vanaf 31 januari 2002 beschikbaar.

Over Click Commerce

Click Commerce (Nasdaq: CKCM) is een toonaangevend aanbieder van Channel Managementsoftware en -diensten waarmee grote ondernemingen via internet in een besloten marktplaats kunnen samenwerken met hun handelspartners. Onder meer American Standard, Black & Decker, Delphi, Emerson Electric, Equistar, Kawasaki, Lubrizol, Mitsubishi, Motorola, Otis Elevator en Volvo gebruiken Click Commerce' oplossingen voor het beheren van hun complexe distributiekanalen. Met haar geïntegreerde e-business platform en bewezen reeks toepassingen, stelt Click Commerce grote ondernemingen in staat om hun merkloyaliteit, klantentevredenheid en financiële resultaten te verbeteren. Click Commerce' hoofdkantoor bevindt zich in Chicago. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Amsterdam, Londen, München en Parijs. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.clickcommerce.com.