Gemeente Amsterdam

|
Gemeentebestuur
|
Begroting 2001

Zie ook

Live uitzending raadsvergadering

Vergaderagenda

Selectie Slotbeschouwingen over Begroting 2001

Op deze pagina:

Begroting 2001
Begrotingsmissive 2001
Preadviezen op moties/amendementen
als pdf bestanden

Verkorte toelichting per portefeuille

Met een overzicht van gehonoreerde prioriteiten. De prioriteiten die niet zijn gehonoreerd, vindt u terug in de volledige missive.

Algemene Zaken

Jeugdzaken, Diversiteitsbeleid, Onderwijs, Grotestedenbeleid en Bestuurlijk Stelsel

Economische zaken, Werkgelegenheid

Verkeer, Vervoer en Infrastructuur en Sociale Zaken

Cultuur, Telecommunicatie en Lokale Media

Zorg, Nutsbedrijven en Monumentenzorg

Milieu en Openbare Ruimte
Volkshuisvesting, Stadsvernieuwing, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken Financiën, Personeel en Organisatie, Facilitaire Bedrijven, Binnenwaterbeheer, Sport en Havenaangelegenheden Grote projecten en Fondsen

Zie ook:

Begrotingsjargon

Begroting 2001

Waar gaat het geld heen?

Het stadsbestuur heeft in het Programakkoord 1998-2002 zijn plannen voor het besturen van de stad vastgelegd. Deze gelden voor de periode waarvoor het bestuur is gekozen. Elk jaar wordt gekeken of de plannen moeten worden bijgesteld. Deze bijstelling staat in een financieel jaarplan: de begroting. De begroting geeft aan wat de stad het komende jaar wel of niet kan besteden.

Voor elk jaar (of meerdere jaren) stelt de gemeente ook een aantal prioriteiten voor. Dit zijn kwesties die als nóg belangrijker worden gezien dan andere zaken en waarvoor extra budget is uitgetrokken. Het gaat bijvoorbeeld om geld voor groenvoorziening, onderwijs, veiligheid of werkgelegenheid. Ook voor het jaar 2001 zijn dergelijke prioriteiten voorgesteld.

De Commissies van advies bespreken de door het college van Burgemeester en Wethouders voorgestelde prioriteiten. Deze commissies van advies zijn ingedeeld naar de portefeuilles of bestuurlijke taken van de collegeleden.

Na de commissiebehandeling worden de voorstellen voorgelegd aan de gemeenteraad. De voltallige gemeenteraad neemt vervolgens de beslissing over wat wel of niet wordt gehonoreerd. Dat gebeurt tijdens de slotbeschouwingen op 13 en 14 december. Op dat moment is de begroting voor 2001 definitief.

De begroting en de toelichting daarop, de zogenaamd begrotingsmissive kunt u op deze site bekijken als PDF bestand.

U kunt ook een papieren versie aanvragen bij het voorlichtingscentrum van de gemeente Amsterdam, telefoon 020-6241111.

^

Begroting 2001 (als PDF bestand)
Begroting 2001 ( 297 Kb)

Om een PDF-file te kunnen openen heeft u de Acrobat Reader nodig. Als u deze nog niet heeft kunt u hem gratis downloaden door de link hierboven te volgen.

^

Begrotingsmissive 2001
(als PDF bestanden)

De begrotingsmissive 2001 (via deze website in te zien) biedt een toelichting op de voorgestelde begroting van baten en lasten voor het komende jaar. De missive omvat 5 hoofdstukken en een bijlage.

De hoofdstukken betreffen:

* Inleiding ( 35 Kb)

* Personeel ( 191 Kb)

* Financiële beschouwingen ( 191 Kb)

* Toelichting per portefeuille ( 468 Kb)

* Grote projecten ( 182 Kb)

* Fondsen ( 182 Kb)

Toelichting per portefeuille

De toelichting per portefeuille geeft een indruk van de prioriteiten die zijn voorgesteld voor het jaar 2001. Deze prioriteiten worden besproken in de commissies van advies. U kunt zich hierbij aanmelden als spreker en zodoende uw mening naar voren brengen of de voorstellen beïnvloeden.

De prioriteiten per portefeuille zijn op deze website per commissie van advies kort weergegeven. Hierbij is geen onderscheid gemaakt naar structurele prioriteiten (terugkerend en geldend voor meerdere jaren) en naar incidentele prioriteiten (eenmalig en geldend voor 2001).
* Algemeen Zaken ( 468 Kb)

* Jeugdzaken, Diversiteitsbeleid, Onderwijs, Grotestedenbeleid en Bestuurlijk Stelsel ( 278 Kb )

* Economische zaken, Werkgelegenheid ( 224 Kb)
* Verkeer, Vervoer en Infrastructuur en Sociale Zaken ( 155 Kb)

* Cultuur, Telecommunicatie en Lokale Media ( 242 Kb)
* Zorg, Nutsbedrijven en Monumentenzorg ( 244 Kb)
* Milieu en Openbare Ruimte ( 308 Kb)

* Volkshuisvesting, Stadsvernieuwing, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken ( 256 Kb)

* Financiën, Personeel en Organisatie, Facilitaire Bedrijven, Binnenwaterbeheer, Sport en Havenaangelegenheden ( 442 Kb)

Om een PDF-file te kunnen openen heeft u de Acrobat Reader nodig. Als u deze nog niet heeft kunt u hem gratis downloaden door de link hierboven te volgen.

^

Preadviezen op moties en amendementen (als PDF bestand) Preadviezen op moties/amendementen van raadsleden inzake de begroting voor 2001 ( 287 Kb)

Om een PDF-file te kunnen openen heeft u de Acrobat Reader nodig. Als u deze nog niet heeft kunt u hem gratis downloaden door de link hierboven te volgen.

^


-

© gemeente Amsterdam - 15-01-2001