Gemeente Den Haag

2001-12-07: Koekamp officieel in gebruik

Stadspark Koekamp wordt op donderdag 13 december aanstaande officieel in gebruik genomen. De heer G. Zalm, minister van Financiën, verricht de openingshandeling door een linde opnieuw te planten die eerst moest worden verwijderd voor de bouw van de Koningstunnel. In aanwezigheid van wethouder Bruins (Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten) zal de linde opnieuw worden geplant op de hoek van de Bezuidenhoutseweg en de Rijnstraat, tegenover het Koningin Julianaplein. Met de in gebruikname van de Koekamp zijn de werkzaamheden in het gebied rond de Koningstunnel afgerond.

Koekamp is een laagdrempelig stadspark waar de bezoeker zowel te voet, per fiets of met een invaliden- of kinderwagentje terecht kan. Ongeveer 75 inlandse eiken en beuken en de nieuwe waterpartij tussen het park en de Hertenkamp zorgen voor een rustpunt in hartje Den Haag. Om de Koekamp overzichtelijk en veilig te houden zijn er geen struiken geplant en is het park s avonds verlicht. De vijver rond de Hertenkamp is verbreed en uitgediept. Dat is de waterkwaliteit ten goede gekomen.

Vroeger was De Koekamp een aaneengesloten gebied. De Koningskade is ooit begonnen als een smal zandweggetje door de Koekamp. Dat weggetje is uiteindelijk een brede asfaltbaan geworden door het groen. Nu de Koningstunnel het gemotoriseerd verkeer ondergronds afwikkelt, is de Koekamp weer één geheel.

7 december 2001

last update: 10 december 2001 ;pag.: 9825; auteur: 77